Marmara Denizi'nde korkutan deprem

Marmara Denizi'nde korkutan deprem
Güncelleme:

Marmara Denizi'nde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 3.3 olarak açıkladı.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli tarihe asrın felaketi olarak geçen ve 11 ilimizi yerle bir edip 55 binden fazla canı yitirdiğimiz depremlerin ardından Türkiye genelindeki depremler devam ediyor.

Son olarak Marmara Denizi'nde bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi verilerine göre depremin büyüklüğü 3.3 olarak ölçülürken, depremin derinliği de 7.2 km olarak belirlendi.

PROF. DR. NACİ GÖRÜR: MARMARA'DA MİNİMUM 7,2 MAKSİMUM 7,6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLİYORUZ

Önceki gün Adana'da meydana gelen depremin ardından bir açıklama yapan ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür İstanbul depremi için de uyarılarda bulunmuş ve  minimum 7,2 maksimum 7,6 büyüklüğünde bir deprem beklediklerini açıklamıştı.

Görür, "Marmara'nın içerisinde Kuzey, Kuzey Anadolu fayının kuzey kolu kırılmasını bekliyoruz. İstanbul'da deprem ciddi, değişen birşey de yok. Hep söylediğimiz gibi İstanbul'u depreme hazırlamak lazım. Yapılan çalışmalarda 1999 depremlerinden başlamak kaydıyla, hemen, her an olabilir kaydıyla 1999'dan itibaren 30 sene içerisinde olma olasılığı yüzde 62 olarak söylenmişti. İşte 23, 24 sene geçti. Dolayısıyla o olasılıkta, benim kanaatime göre daha umutsuz sonuçlara gidiliyor. Çünkü her yıl bu Kuzey Anadolu fayının kuzey kolunda, iki buçuk santimlik harekete denk gelen stres artımı meydana geliyor. Bir de Türkiye'de böyle meydana gelen büyük depremlerin, Anadolu fay zonu üzerine öyle veya böyle belirli stres eklemesini de göz önüne alırsak yani bu işin çok uzaması da mümkün değil." dedi.

AFAD'DAN SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Türkiye'deki son depremleri listelediği siteye de aşağından ulaşabilirsiniz.

AFAD son depremler listesi için tıklayınız...

KANDİLLİ DEPREM LİSTESİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kandilli Rasathanesi'nin son depremler listesi için tıklayınız...