Mehmetçik'in nefes kesen operasyonu kamerada: Hainlerin 9 ildeki 59 inine baskın

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eli kanlı bölücü terör örgütü PKK'ya ait mağaralara düzenlenen operasyonların detaylarını paylaştı. Bakan Yerlikaya 9 ilde 59 mağara, sığınak ve patlayıcı deposunun imha edildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından 9 ilde düzenlenen operasyonun ayrıntılarını paylaştı.

Bozdoğan operasyonlarının 8'incisi, PKK terör örgütünün kış aylarında lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı sığınaklara yönelik gerçekleştirildi.

9 ildeki operasyonlarda 59 mağara, sığınak ve patlayıcı deposu imha edildi.

Jandarma SİHA ve ATAK helikopterlerinin de destek verdiği operasyonlarda 2 bin 866 personel görev aldı.

Bakan Yerlikaya açıklamasında, "Teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz. Tek bir hedefimiz var; o da son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmadan, duraksamadan mücadele etmek." ifadelerine yer verdi.

Operasyonun detaylarını Bakan Yerlikaya açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin kırsalda kış aylarında eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik gerçekleştirilen 'Bozdağan-8' operasyonlarında 9 ilde 59 mağara, sığınak ve patlayıcı deposu imha edildi" dedi.

İşte Yerlikaya'nın paylaşımı:

Bakan Yerlikaya: Bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin kırsalda kış aylarında eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik gerçekleştirilen 'Bozdağan-8' operasyonlarında 9 ilde 59 mağara, sığınak ve patlayıcı deposu imha edildi