Palalı cinayette şok itiraf: ''Kumara alıştırdığı için öldürdüm''

Palalı cinayette şok itiraf: ''Kumara alıştırdığı için öldürdüm''
Güncelleme:

Diyarbakır'da pala ile S.İ.'yi öldürüp bir kişiyi de yaralanan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlı, ifadesinde S.İ.'nin kendisini kumara alıştığını ve bu nedenle olayı gerçekleştirdiğini söyledi.

Olay, dün saat 01.30 sıralarında Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi Dicle Sokak’taki Merih Apartmanı’nda bulunan Diyarbakır Genç Müzisyenler Derneği’nde meydana geldi. 5 katlı apartmanın 2’nci katındaki derneğe gelen K.S., kendisine kapıyı açan S.İ. ve B.H.’ye saldırdı. Bu sırada B.H., bir odaya sığınarak kapıyı kapatıp, sandalye ile destek verdi. Sesler üzerine mahalleli durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler kısa sürede adrese gelirken, bu sırada K.S., balkona çıkarak elindeki Türk bayrağıyla bağırmaya başladı. İçeri giren ekipler, S.’yi gözaltına aldı.

Yapılan kontrolde S.İ.’nin yaşamını yitirdiği belirlendi. Yaralanan B.H. ise ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye götürüldü.

S.İ.’nin cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından yakınları tarafından teslim alınarak toprağa verildi. B. H. İse tedavisinin ardından taburcu edildi. 

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen K.S., işlemlerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Mahkemede verdiği ifadede S.İ.’in kendisini kumara alıştırdığını ve olayı bu sebeple gerçekleştirdiğini öne süren S., 'Tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

DHA