Polis perdelerin hep kapalı olmasından şüphelendi ve...

Polis perdelerin hep kapalı olmasından şüphelendi ve...
Güncelleme:

İstanbul'da işkenceci çete evlerinin perdeleri hiç açılmadığı için şüphelenen polis ekipleri tarafından çökertildi. Evden rehin alınmış ve işkenceye uğramış 4 Pakistan vatandaşı çıktı.

Türkiye'ye kaçak yollarla giren ve iş hayaliyle İstanbul'a gelen 4 Pakistanlı'yı iş bulma vaadiyle kaçırarak, işkence edip ailelerinden hayatları karşılığında 120 bin Euro fidye isteyen Afgan çete çökertildi.

Hürriyet gazetesinden Çetin Aydın'ın haberine göre 4 Pakistanlı elleri arkalarından bağlı şekilde tutuldukları evde kurtarıldı. Pakistanlı Ali Javid'in kurtarılarak getirildiği emniyette babasına sarılması duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Arnavutköy'de yaşanan olayda Gasp Büro Amirliğinin tecrübeli polisleri Afganlılar'ın yoğun olarak kaldığı bir mahalle tespit edildi. Bu mahalledeki evler Gasp Büro ekiplerince adım adım izlendi.

Polis, evlerden birine sık giriş çıkış olmadığını ve penceresinin yaz olmasına rağmen açılmadığını farketti. Evin perdeleri de sürekli kapalıydı. Yapılan istihbarat çalışmasında rehinelerin evde tutulduğu yönünde ipuçlarına ulaşan ekipler zaman kaybetmeden eve operasyon düzenledi.

4 Pakistanlı rehine tutuldukları odada elleri arkadan bağlı olarak bulundu. Evde kaçırma olayının içindeki Amir adlı kişi bulunamadı. 3 kişi gözaltına alınırken, kurtarılan 4 Pakistanlı sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü.

Gözaltına alınan 3 kişi ise emniyetteki sorgularının ardından çıkarıldıkları adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

Hürriyet