Prof. Dr. Naci Görür'den peş peşe depremlerin ardından kritik uyarı

Prof. Dr. Naci Görür'den peş peşe depremlerin ardından kritik uyarı
Güncelleme:

Ege Bölgesi'nde son dönemde artan ve peş peşe meydana gelen depremlerin ardından ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den kritik bir uyarı geldi.

Cumartesi gecesi Ege Denizi'nde meydana gelen 4,2 büyüklüğünde deprem bölgede büyük endişeye yol açarken, dün akşam da Kuşadası'nda meydana gelen ve İzmir'de de hissedilen 3,9 büyüklüğündeki deprem Ege Bölgesi'ndeki deprem korkusunu yeniden diriltti.

Daha önce Ege Bölgesi için defalarca uyarılarda bulunan ünlü yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Ege denizinin tabanına işaret ederek, "Ege Denizi'nde çok sayıda gerilmeli fay bulunuyor" dedi.

Bir önceki gece gerçekleşen depremi işaret eden, büyüklüğü 4,4 olarak veren ve bölgeyle ilgili bir de görsel paylaşan Görür şu ifadeleri kullandı:

"Ege’de 4,4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Görece derin bir deprem yaşandı. Deniz batimetrisinden de anlaşıldığı üzere, Kuzeydoğu-Güneybatı uzanımlı bir fay hattı üzerinde gerçekleşti. Ege Denizi'nin tabanı, çok sayıda gerilmeli fayla dolu" dedi. 

AFAD'DAN SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Türkiye'deki son depremleri listelediği siteye de aşağından ulaşabilirsiniz.

AFAD son depremler listesi için tıklayınız...

KANDİLLİ DEPREM LİSTESİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kandilli Rasathanesi'nin son depremler listesi için tıklayınız...