SİT alanına 40 kaçak villa

SİT alanına 40 kaçak villa
Güncelleme:

"Türkiye'nin yeşil ile mavinin buluştuğu cenneti" Muğla’nın Datça ilçesinde 3. derece sit alanında 40 adet kaçak inşaatın yapımına devam edilmesi tepkilere neden oldu.

Muğla Datça’da Emecik ile Karaincir Mahallelerinde mahkeme kararı ve imar planı hilafına rağmen kaçak villa yapıldığı iddiaları sonrasında Datça Belediyesi harekete geçti. Belediye ekiplerinin yaptığı kontrollerde; inşaat faaliyetlerine ruhsatsız olarak devam edildiğini tespit etti.

Datçalılar yaptıkları açıklamayla inşaatın durdurulmasını istedi.

Daha önce mühürlenen kaçak inşaatlara tekrar mühürlemeler yapıldı. Ayrıca yapı sahiplerine idari para cezası da uyguladı. Yöre halkı durumu Muğla Valiliği ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na da bildirdi.

Karaincir sakinleri kaçak inşaatın durdurulması için açıklama yaptı. Mahkemenin bu kararına rağmen kaçak inşaatın sürdüğü belirtilerek, “Datça’da görev yapan konuya müdahil olması gereken idarecileri ve kolluk kuvvetlerini göreve çağırıyoruz. Sizlere oy veren ve sizden hukuka saygılı adil hizmet bekleyen halkınızın yanında durun. Bu hukuksuzluğa son verin. Kuvvetlinin hukukunu değil, hukukun kuvvetini sağlayın. Karaincir sakinleri olarak dertliyiz. Kaçak mühürü vurulan bu inşaatlar durmuyor, aksine devam ediyor” denildi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca onaylanan Datça’nın Emecik Mahallesi, Kızlanaltı Kesimi (Karaincir Mevkii) 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Plan Hükmü Değişikliğinin Muğla 3.İdare Mahkemesinin kararı ile iptaline karar verildi.

Belediye ruhsatı iptal etti 

Datça Belediyesi tarafından daha önce 23 tane bağımsız bölümden oluşan 9 adet yapı ile bir adet istinat duvarına ait yapı ruhsatı belgeleri iptal edildi. Faaliyet durdurma tutanakları inşaat mahalline asarak,  su ve elektrik şantiye aboneliklerinin sonlandırılması için MUSKİ ve Datça AYDEM İşletme Şefliği ‘ne bildirim de
yapılmıştı.

Sözcü