Sosyal medyada skandal Suriye'den Türkiye'ye, Türkiye'den Avrupa'ya videosu

Sosyal medyada skandal Suriye'den Türkiye'ye, Türkiye'den Avrupa'ya videosu
Güncelleme:

İnsan kaçakçılarının sosyal medyada Suriyeliler için Türkiye üzerinden Avrupa'ya ölüm yolculuğu için reklam videoları infial yarattı.

Suriye'den Türkiye'ye, Türkiye'den ise Avrupa ülkelerine kaçak geçişler için suç örgütü kuran insan kaçakçıları, servet değerinde paralar karşılığında gençleri tehlikeli yöntemlere ve mayınlı bölgelere sürüyor. İnsan kaçakçıları son dönemlerde yasadışı faaliyetlerini sosyal medya platformu Tik Tok'a taşıdı. Kaçakçıların Tik Tok üzerinden paylaştığı reklam görüntülerinde patlama yaşanırken sınırlardan kaçak geçiş yapmak isteyenlerin kendilerine başvurması isteniyor.

Milliyet gazetesinden Namık Durukan'ın haberine göre Tik Tok üzerinden hareketli müzik eşliğinde yayınlanan kısa görüntülerde ise sınırdan geçenler pikniğe gider gibi gösteriliyor. Suriye TV tarafından yayınlanan ölüm yolculuğu görüntülerinin bir bölümünde, kaçakçıların Suriye-Türkiye arasında uzanan sınır duvarındaki dikenli telleri kesmesi ve kaçak geçiş yapanların bölgeden araçla ayrılmaları Arapça, "Kaçakçılığın kralları, sınırların efendileri" sloganları ile aktarılıyor.

 

(Kaynak)