Soygunun ardından öyle şeyler yaşandı ki...

Soygunun ardından öyle şeyler yaşandı ki...

Ankara'da kuyumcudan 4 kilo altın ve 30 bin TL çalan soyguncular, paylaşım nedeniyle birbirine girdi. Olayın sonrası ise dehşete düşürdü...

Ankara'da yaşanan bir kuyumcu soygunu ve sonrasında yaşananlar aksiyon filmlerini aratmadı. Kar maskesi ve ellerindeki silahlarla girdikleri kuyumcudan 4 kilo altın ve 30 bin TL parayla kaçan soyguncular, daha sonra aralarında paylaşım nedeniyle anlaşmazlığa düştü. Soygunculardan S.Y., para ve altınların büyük bölümünü alarak ortadan kayboldu.

Altın ve paraların peşine düşen F.B.'nin yönetttiği suç örgütü; polis yelekleri ve telsizlerle S.Y.'nin annesi, babası, iki kız kardeşi ve en yakın arkadaşını kaçırarak işkence yaptı. Ailenin şikayeti üzerine gerçekleştirilen operasyonda 16 kişi gözaltına alınırken, F.B. ve S.Y.'nin de aralarında bulunduğu 8 zanlı tutuklandı. Kuyumcudaki güvenlik görevlisinin bacağından vurulduğu soygun, saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

Milliyet'ten Sertaç Koç'un haberine göre, kasım 2014'te aydınlıkevler semtindeki bir kuyumcuya akşam saatlerinde kar maskeli ve silahlı 5 kişi girdi. Kendilerine engel olmaya çalışan güvenlik görevlisini bacağından vuran soyguncular iki dakika içinde 4 kilogram altın ve 30 bin TL'yi alarak kaçtı. Soyguncular daha sonra kuyumcuya geldikleri plakasız lüks cipe binerek kayıplara karıştı. Soygunculardan S.Y., daha sonra kuyumcudan aldıkları altın ve paraların büyük bölümüyle ortadan kayboldu. Soygğunu gerçekleştiren F.B.'nin yönettiği çete, alytın ve paralarla ortadan kaybolan S.Y.'yi bulmak için harekete geçti. Ancak suç örgütü yaptığı tüm çalışmalar rağmen bir sonuç alamadı. Çete bunun üzerine S.Y.'nin en yakın arkadaşı B.A.'yı kaçırarak ağır işkenceden geçirdi. Ancak çete S.Y.'nin izine ulaşamadı. S.Y.'nin ise altın ve paraları sakladıktan sonra başka bir suçtan dolayı tutuklanarak cezaevine gönedirlidiği anlaşıldı.

 Polis gibi kaçırdılar

 Suç örgütü bunun üzerine S.Y.'nin Keçiören'de yaşayan ailesinin evini tespit etti. Çete üyeleri ilk olarak S.Y.'nin ailesi evde bulunduğu sırada evi otomatik silahlarla taradı. Şans eseri aile gertlerinden yaralanan ya da ölen olmadı. Çete üyeleri bu olayın ardından Ankara'yı terkederek Antalya'ya gitti. Burada bir süre kalan çete lideri F.B. ve yanındakiler, daha sonra yeniden Ankara'ya geldi. F.B. yanındaki 12 kişiyle birlikte kendilerine polis süsü vererek, S.Y.'nin ailesinin evini bastı. S.Y.'nin annesi, babası ve iki kız kardeşini kaçıran çete, ormanlık alana götürdüğü aileye, elektro şok cihazları kullanarak işkence yaptı. Çete üyeleri S.Y.'nin kız kardeşine tecavüz girişiminde bulunduktan sonra, cep telefonlarını ve 12 adet bileziğini gaspetti. Çete üyeleri daha sonra aileyi ormanlık alanda terk ederek, Antalya ve İstanbul iline kaçtı. Cezaevinde bulunan S.Y.'nin ise yaşanan bu olaylardan haberi olmadığı öğrenildi. S.Y. daha sonra cezasını tamamlayarak tahliye edildi.

 Tüfekler, silahlar, maskeler

 S.Y.'nin ailesinin şikayeti üzerine harekete geçen Gasp Büro Amirliği ekipleri, elde ettiği delil ve bilgilerden söz konusu kişilerin kuyumcu soygununu gerçekleştiren kişiler olduğunu tespit etti. Bunun üzerine yapılan çalışmalarda olayda kullanılan lüks cip Antalya'da ele geçirilidi. Cipin bagajından soygunda kullanılan Kaleşnikof tüfek, iki adet pompalı tüfek, çok sayıda tabanca ile mermiler ve kar maskeleri ele geçirildi. Düzenlenen operasyonlarda örgüt lideri F.B. ile bilrikte S.Y.'nin de aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

Ancak kuyumcudan çalınan altın ya da paralara ulaşılamadı. Suç örgütünün ayrıca, Ankara'da lüks bir restoran ve gece kulübüne yönelik de silahlı saldırı gerçekleştirdiği anlaşıldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevkedilen zanlılardan F.B. ve S.Y.'nin de aralarında bulunduğu 8 zanlı tutuklanırken, diğer zanlılar adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

 Soygun anı kamerada

 Çetenin gerçekleştirdiği kuyumcu soygunu saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Kar maskeli beş soygucunun ellerindeki silahlarla kuyumcuya girdiği, bu sırada kendilerine engel olmaya çalışan güvenlik görevlisini bacağından vurduğu görüldü. Soyguncuların silahlarını kuyumcuda çalışanlara yönelterek paraları ve yınlarındaki çuvallara doldurduğu görüldü. Bu sırada paraların kuyumcu içinde havaya savrulma anı da kameralara yansıdı. Soyguncuların daha sonra geldikleri gibi kuyumcudan çıkarak ortadan kayboldukları görüldü.