Süleyman Soylu'nun kuzenini öldürmüştü! İstenen ceza belli oldu

Süleyman Soylu'nun kuzenini öldürmüştü! İstenen ceza belli oldu
Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kuzeni Sefa D.'yi tabancayla öldüren Fatih U. hakkında istenen ceza belli oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni Sefa D. cinayetinde Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesini Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlanarak, tutuklu sanık Fatih U. hakkında ‘kasten öldürme’, ‘ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma ve bulundurma’ suçlarından müebbet hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede yer alan uzman raporunda, olayın oluş şekline ilişkin detaylar ortaya çıktı. Kamera kayıtları ve görgü tanıklarının ifadelerine göre yapılan değerlendirmede; sanık U.’un, 7-8 metreden koşarak, belinden çıkardığı tabancayı ateşlediği, Sefa D.’nin yere düştükten sonra sanığın silahını ateşlemeye devam ettiği belirtildi. ‘Ayaklarına ateş ettim’ yönündeki savunmasına itibar edilmemesi gerektiği vurgulanan iddianamede, olayın öldürme kastı ile başlayıp, sonuçlandığı tespitine de yer verildi. Savcı, cinayet öncesi yumruk atıldığı gerekçesiyle TCK 29’uncu maddesince tutuklu sanığa ‘haksız tahrik’e ilişkin hükmün ise mahkemenin yargılama sonucunda yapılmasını istedi.

“ÜZERİME GELME TABANCAM VAR DEDİM”
Savcılık ifadesinde uzun zamandır tanıdığını belirttiği Sefa D. ile aralarındaki husumeti anlatan Fatih U. “İrfanlı Mahallesi’ndeki balıkçı barınağına dam yapmak istediğimi Sefa’ya söyledim. Kendisi bana otel yapacağını söyledi. Daha sonra balıkçı barınağı için anlaştık. Daha sonra bu anlaşmayı bozdu ve otel yaptı. Ben de savcılığına gidip, D.’nin kaçak yapı yaptığını söyleyerek şikayetçi oldum. Bundan dolayı aramızda husumet başladı. Çarşıda arkadaşımla sohbet ettiğim sırada Sefa D. arkamdan gelerek yüzüne yumruk atmaya başladı. Kendisine karşılık vermedim. Belimdeki tabancayı göstererek ‘Üzerime gelme tabancam var’ dedim. Yine bana yumruk atmaya devam etti” dedi.

MERMİ BİTENE KADAR ATEŞ ETMİŞ
Sanık U. olay anına ilişkin savunmasında da “Araya girdiler, Sefa oradan uzaklaştı. 10 dakika sonra burnum ve dudağım kanadığı için pansuman yapmak üzere eve giderken Sefa D.’in beklediğini gördüm. Hakaret içerikli sözler sarf edince silahımı çektim ve yaralamak kastıyla 6-7 el ateşledim. Mermi bitince ateş etmeyi kestim. Öldürmek istemedim. Çok pişmanım” ifadelerini kullandı.

 

DHA

Emniyet'ten ''Allah'ın gönderdiği zat'' operasyonu Emniyet'ten ''Allah'ın gönderdiği zat'' operasyonu AK Parti fena karışacak: Erdoğan, AK Partili milletvekillerinin üstünü çizdi AK Parti fena karışacak: Erdoğan, AK Partili milletvekillerinin üstünü çizdi Fenerbahçe ile Amedspor taraftarları birbirine girdi Fenerbahçe ile Amedspor taraftarları birbirine girdi Türkiye'nin tescilli güzeli ''benim gibi olmak istiyorsanız'' deyip güzellik sırrını açıkladı Türkiye'nin tescilli güzeli ''benim gibi olmak istiyorsanız'' deyip güzellik sırrını açıkladı Türkiye'nin zirvesindeki kar kapakları kapatıldı Türkiye'nin zirvesindeki kar kapakları kapatıldı Prof. Dr. Ahmet Ercan ve Prof. Dr. Naci Görür'den 4,8'lik depremin ardından korkutan uyarı Prof. Dr. Ahmet Ercan ve Prof. Dr. Naci Görür'den 4,8'lik depremin ardından korkutan uyarı CHP'li Cemal Enginyurt'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında çok konuşulacak iddia CHP'li Cemal Enginyurt'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında çok konuşulacak iddia Türkiye'den tam 23 yıl sonra başlayan uçuşlarda büyük hüsran Türkiye'den tam 23 yıl sonra başlayan uçuşlarda büyük hüsran Kadıköy'de deprem! UEFA'dan Fenerbahçe'ye çok ağır ceza! Kadıköy'de deprem! UEFA'dan Fenerbahçe'ye çok ağır ceza! Bankaların emekli promosyonları 25 bin TL'ye dayandı! Bankaların emekli promosyonları 25 bin TL'ye dayandı!
Geçen haftayı unutun! Asıl soğuklar bu hafta donduracak! Geçen haftayı unutun! Asıl soğuklar bu hafta donduracak! Prof. Dr. Naci Görür büyük Marmara Depremi için tahminini açıkladı Prof. Dr. Naci Görür büyük Marmara Depremi için tahminini açıkladı Suç makinesi seyyar satıcı Taksim'de kadın turiste hayatının kabusunu yaşattı Suç makinesi seyyar satıcı Taksim'de kadın turiste hayatının kabusunu yaşattı Ünlü sanatçı Kahtalı Mıçe, son yolculuğuna uğurlandı Ünlü sanatçı Kahtalı Mıçe, son yolculuğuna uğurlandı AK Parti Erdoğan'ın yeniden aday olabileceği bir seçim için ilk kez tarih verdi! AK Parti Erdoğan'ın yeniden aday olabileceği bir seçim için ilk kez tarih verdi! Otomobilde hurda araç teşviği bekleyenlere kötü haber! Otomobilde hurda araç teşviği bekleyenlere kötü haber! Bir seçim anketinde daha zirvedeki fark eridi Bir seçim anketinde daha zirvedeki fark eridi Milletin vekilinden millete skandal talimat: ''Gidin sağlık personelinin gırtlağına yapışın!'' Milletin vekilinden millete skandal talimat: ''Gidin sağlık personelinin gırtlağına yapışın!'' Türkiye'nin Robinson Crusoe'u hastalandı; adaya belediye başkanı sahip çıktı Türkiye'nin Robinson Crusoe'u hastalandı; adaya belediye başkanı sahip çıktı Allah kahretsin: Kadının iple ayaklarını bağladığı köpeği çöpe attığı anlar güvenlik kamerasında! Allah kahretsin: Kadının iple ayaklarını bağladığı köpeği çöpe attığı anlar güvenlik kamerasında!