Tartıştığı 3 kişiye arabayla çarpmıştı istenen ceza belli oldu

Tartıştığı 3 kişiye arabayla çarpmıştı istenen ceza belli oldu
Güncelleme:

Ankara'da, trafikte tartıştığı 3 kişiye otomobiliyle çarparak yaralanmalarına neden olduğu suçlamasıyla tutuklanan zanlı hakkında, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 27 yıldan 45 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Olay, 25 Nisan akşamı, Mamak ilçesine bağlı Yeni Bayındır Mahallesi’ndeki Sağduyu Caddesi’nde meydana geldi. Alkollü olduğu belirlenen M.Ü., otomobiliyle E.Y. yönetimindeki otomobile çarptı.

Kazanın ardından E.Y.’un eşi U.Y., araçtan indi ve M.Ü.’in alkollü olduğunu görünce polise haber vereceğini söyledi. M.Ü., bunun üzerine tartıştığı U.Y.’u eliyle iterek yere düşürdükten sonra tekrar araca binip, otomobiliyle ayağının üzerinden geçti. M.Ü., daha sonra yoldan geçen ve U.Y.’a yardım etmek isteyen H.G.’e de çarpıp, yola devam etti.

Yaklaşık 100 metre ilerledikten sonra geri dönen M.Ü., bu kez de E.Y.’un üzerine aracını sürüp, ayaklarının üzerinden geçti. 3 kişinin yaralanmasına neden olan M.Ü., gözaltına alınırken, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

“AYRI AYRI ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu sanık M.Ü. hakkında ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan iddianame düzenledi. İddianamede;

Şüphelinin müştekiler üzerine öldürmeye elverişli aracı defaten sürme şeklindeki eylemlerinin, her müşteki yönünden ayrı ayrı öldürmeye teşebbüs suçu kapsamında olduğu belirtilerek, 27 yıldan 45 yıla kadar hapsi talep edildi.

İddianame, Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açıldı. (DHA)

DHA