Ülkücüler bu sloganla yürüdü: ''Türk - Kürt kardeştir''

Ülkücüler bu sloganla yürüdü: ''Türk - Kürt kardeştir''

Çorum'da ülkücüler Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde operasyona giden askerlere yönelik hain saldırıyı protesto ettiler.

Çorum'da ülkücüler Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde operasyona giden askerlere yönelik hain saldırıyı protesto ettiler.

Hürriyet meydanında gece geç saatlerde toplanan ülkücüler burada bir basın açıklaması yaptı. Ellerinde Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez vatan bölünmez, Polise, askere uzanan eller kırılsın" sloganları atan grup teröre lanet yağdırdı.

Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Hattab İmal, Hakkari'deki çatışmada 20'ye yakın askerin şehit düştüğünü belirterek, "Öğlenden sonra saat 15.00 civarında başlayan çatışmalarda askerlerimizi kaybetmiş bulunuyoruz.s Bu memleket uğrunda bu memleket için ve bu memleket üzerine en ufak hesap güden kim varsa bugüne kadar vermiş olduğumuz şehitlerin ailelerinin yaşadığı acıların Allah binlerce katını yaşatsın. Şehitlere yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.

Ülkücülerin hiçbir oyunun figuranı olmayacağını dile getiren İmal, vatanın bütünlüğünü tehlikede gördüklerinde bütün ülkücülerin bu vatan için canını vereceğini kaydetti.

İmal, bugün saraylarında, villalarında rahatça yaşayanların ülkücülerin vatanın bütünlüğünü için canını feda etmeyi göze aldığında hiçbirinin o saraylarda oturamayacağını belirtti.

Ülkücülerin Türk milliyetçiliğinin hiçbir zamanda etnik ayrım yapmadığını anlatan İmal, "Vatanına, bayrağına, ezanına sadakat gösteren herkes ülkücüler tarafından sevilmeye mecburdur. Bizim milliyetçilik anlayışımız Alevi'yi. Sünni'yi, Kürdü ayırmaz. Hepsini bir paydada buluşturur. Bu vatanın bütünlüğüne göz diken herkes ülkücüleri karşısında görecektir" ifadelerini kullandı.

Buradaki basın açıklamasının ardından ülkücüler Gazi caddesinden Ülkü Ocakları il binasına kadar yürüdü. Ülkü Ocakları'nın önünde Fatiha okuyan ülkücüler İstiklal Marşı okuduktan sonra sessizce dağıldı.

Ülkücüler bu sloganla yürüdü: ''Türk - Kürt kardeştir'' - Resim : 1

Kaynak: İHA