Yetiştirme yurdundaki skandala şok karar !

Yetiştirme yurdundaki skandala şok karar !

Sincan Yetiştirme Yurdunda kalan çocuklara yapılan işkencelerle ilgili Savcılık takipsizlik kararı verdi.

Sincan Yetiştirme Yurdunda kalan yaşları büyük çocukların, yaşları 8 ile 10 arasında değişen küçük çocuklara uyguladıkları şiddet ve kötü muameleyle ilgili olarak, bürokratlar hakkında yapılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Kararda, yurt müdürü ve yardımcısı hakkında idarenin soruşturma izni vermediği anlatıldı. 

Sincan Yetiştirme Yurdunda kalan, yaşları 14 ile 16 arasında değişen çocukların, yaşları daha küçük çocuklara şiddet uyguladıklarına ilişkin geçen Eylül ayında görüntüler basına yansımıştı. Ortaya çıkan görüntüler, yaşları 8 ile 10 arasında değişen çocukların feci bir şekilde dövüldüğünü gözler önüne serdi.

CHP’Lİ VEKİL ŞİKAYET ETTİ 

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, olayla ilgili olarak Sincan Yetiştirme Yurdu Müdürü Vekili Harun Çelik ve Yardımcısı Fevzi Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu. CHP’li Hakverdi, suç duyurusunda, küçük çocuklara uygulanan işkence ve kötü muamele uygulamalarının vicdanları yaraladığına dikkat çekerek, “Ülkemin vatandaşı olarak, yetiştirme yurdunda işlenen suçtan birey olarak zarar gördüm. Bu nedenle ilgili kişiler hakkında soruşturma yapılmasını, kimliklerinin tespit edilerek haklarında kamu davası açılmasını diliyorum” dedi. 

567bd45f67b0a94d60c2d522.jpg

SORUŞTURMA İZİN VERİLMEDİ

Savcılık, suç duyurusu üzerine yurt müdürü ve yardımcısı hakkında “görevi kötüye kullanma” suçundan soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Çelik ve Yılmaz hakkında soruşturma izni talep edildi. Ancak Sincan Kaymakamlığı, iki bürokrat hakkında soruşturma yapılmasına izin vermedi. Savcılık, idarenin izin vermemesi nedeniyle iki bürokrat hakkında takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararında yaşları 8 ile 10 yaş aralığındaki çocuklara şiddet uygulayan diğer yaşı büyük çocuklar hakkında Çocuk Mahkemesi’nde dava açıldığı belirtildi. 

BÜROKRATLARA DAVA YOK 

“Yetiştirme yurt müdürlüğü görevlilerin denetim ve gözetim ödevleri altındaki çocuklar üzerinde gerekli gözetim ve denetim ödevlerini yerine getirmedikleri” iddiasıyla Yurt müdürü ve yardımcısı hakkında soruşturma başlatıldığı, ancak Sincan Kaymakamlığın şüpheliler hakkında soruşturma izni vermediği belirtilen takipsizlik kararında, “Bu karara karşı Cumhuriyet Başsavcılığımızın 21 Ağustos 2015 tarihinde itiraz edilmeyeceği Sincan Kaymakamlığına bildirilmiştir” denildi. Bürokratlar hakkında soruşturma izin verilmemesi işlemin Halit Şeker isimli kişi tarafından itiraz edildiği, ancak yapılan itirazın Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildiği ifade edildi.