5 milyon liralık senet vurgunu: 8 gözaltı

Güncelleme:

İstanbul merkezli 3 ilde tebligat tuzağıyla senet dolandırıcılığı yapan şebekeye düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “dolandırıcılık” suçlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, kendilerini “vergi memuru” görevlisi gibi göstererek vurgun yapan bir şebekeyi tespit etti. Hazırladıkları sahte belgeleri iş insanlarına teslim ederken imzalattıkları senetler üzerinden vurgun yapan 9 dolandırıcı tespit edildi.

3 ilde eş zamanlı operasyon
Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından bu sabah İstanbul, Ankara ve Ağrı’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Baskınlarda 8 dolandırıcı yakalandı. Zanlılar sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, firari 1 şüphelinin arandığı belirtildi.

5 milyon 370 bin lira bedelli senetleri icradan tahsil ettiler
Mali Polisin düzenlediği operasyonunun ayrıntısında dikkat çeken detaylara ulaşıldı. Buna göre dolandırıcıların, teslim tutanağının imza kısmına yerleştirdikleri 5 milyon 370 bin lira bedelli 5 senedi iş insanlarına teslim ederken imzalattıkları, bu senetleri de ciro ederek icra takibi üzerinden tahsil ettikleri ortaya çıktı.

İHA

Etiketler senet tebligat