Adil Öksüz'ün nasıl kaçtığının izi bulundu

Adil Öksüz'ün nasıl kaçtığının izi bulundu
Güncelleme:

Müfettişler tarafından hazırlanan raporda 15 Temmuz hain darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz'ün gözaltı işlemlerindeki ihmaller sıralandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Öksüz'ün firarında ihmali olan 34 polis ve jandarma personeli hakkında disiplin soruşturması başlatılmasına “onay” verdiği araştırma raporu ortaya çıktı.

Sözcü gazetesinden Kamil Elibol'un haberine göre içeriği çok tartışılacak raporda, Öksüz'ün gözaltı ve yakalama işlemlerindeki ihmaller tek tek sıralandı.

İstihbarat Daire Başkanlığı'nda görevli Şube Müdürü B.A.'nın, “Bu mahrem imam” dediği Adil Öksüz'le ilgili bilgilerin gözaltı sırasında başta eski Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan olmak üzere adli makamlardan  ve jandarma yetkililerinden gizlendiği ortaya çıktı. Üç istihbarat polisinin hakkında her şeyi bildikleri Öksüz ve 10 askeri şahsı karakolda bırakarak oradan ayrılması soru işaretleri yarattı. Raporda, “İstihbarat polislerinin Adil Öksüz'ün Kışla Karakolu'nda kalmasında etkili olduğu anlaşılmıştır” denildi.

Rapora göre; Adil Öksüz hakkındaki gözaltı işlemleri sırasında evrak düzenlemeleri eksik kaldı. Ayrıca gözaltı sırasında avukatı ile görüşebilmesi için cep telefonunun Öksüz'e geri verildiği belirtildi. Öksüz'ün kaçışındaki saatler de dikkat çekti. Yine rapora göre öksüz yaklaşık 2,5 saatlik bir mahkeme sürecinin ardından serbest kaldı.

Sözcü