Ak Parti Tbmm Grup Toplantısı

Ak Parti Tbmm Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (3)-"Geleneksel irfan merkezleri ve cemevlerine hukuki statü tanınmasını sağlayacak ve bu kurumların ihtiyaçlarını karşılayacak bir kanunu sivil toplumla da görüşerek kısa zamanda tamamlamayı düşünüyoruz"-"Diyarbakır'da

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Geleneksel irfan merkezleri ve cemevlerine hukuki statü tanınmasını sağlayacak ve bu kurumların ihtiyaçlarını karşılayacak bir kanunu sivil toplumla da görüşerek kısa zamanda tamamlamayı düşünüyoruz." dedi.

Davutoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, geçmişte terörle mücadelede yapılan yanlışların artık tarihe karıştığını söyledi.

Eğitimin aksamasına asla izin vermeyeceklerini, her türlü tedbiri aldıklarını belirten Davutoğlu, evlerinden olanlara kira yardımı yapıldığını, esnafın zararlarının da karşılandığını anımsattı.

Davutoğlu, geçen hafta Diyarbakır'ın Sur ilçesine, dün de Şanlıurfa'ya gittiğini ve bu ziyaretin birçok açıdan özel ve anlamlı olduğunu ifade etti.

Şanlıurfa'nın bugün teröristlerin, bölücülerin ve vatan hainlerinin fitne ateşine karşı kardeşlik aşkını ayakta tutan bir şehir olduğunu vurgulayan Davutoğlu, Şanlıurfa'ya milli mücadele esnasında vatan ve namus için ölümü göze alarak gösterdikleri mücadelenin nişanesinin de teslim edildiğini bildirdi.

Davutoğlu, İstiklal Madalyası'nın, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Şanlıurfa'ya tevdi edildiğini, bu girişime öncülük eden başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti Grubuna ve destek veren milletvekillerine de teşekkürlerini iletti.

Hükümetin Ankara dışında ilk Bakanlar Kurulunu Şanlıurfa'da gerçekleştirdiğine de değinen Davutoğlu, "Bu vesileyle Bakanlar Kurulumuzda aldığımız Şanlıurfa'ya yönelik bir müjdeyi daha sizlerle paylaşmak istiyorum. İnşallah Diyarbakır'dan olduğu gibi Şanlıurfa'dan da yakında Ercan'a, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne THY seferleri başlayacak. Erbil'e yapılacak seferler için de çalışmalar başlatıldı." dedi.

- "Aramıza fitne sokmak isteyenlere karşı en güzel dersi verecekler"

Başbakan Davutoğlu, Bakanlar Kurulunda terörle mücadele konusundan ekonomiye kadar birçok konuda detaylı değerlendirmelerde bulunduklarını aktararak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Özellikle Güney Doğu Anadolu Projesi kapsamında bölgenin kalkınmasıyla alakalı yaptıklarımız ve yapacaklarımız hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapma imkanı bulduk. Yine Karadeniz ve Akdeniz Bölgemize, Marmara Bölgemizden İç Anadolu Bölgemize, Doğu Anadolu Bölgemizden Ege Bölgemize yapacağımız yeni yatırımları ve projelerimizi görüştük."

Şanlıurfa'nın bugün bu kardeşlik mücadelesinde omuz omuza olacağına işaret eden Davutoğlu, "Aramıza fitne sokmak isteyenlere karşı en güzel dersi verecekler. Ben buna inanıyorum." ifadesini kullandı.

Davutoğlu, Şanlıurfa'da bulunduğu sürede insanların yüzünde sadece kardeşlik ve kararlılık gördüğünü, bunun da 78 milyonu temsil ettiğine inancının tam olduğunu dile getirdi.

- "Bunu engellemek için muhalefet çok şey yaptı"

Hükümeti kurar kurmaz, 1 Kasım seçimlerinden önce vaatleri bir an önce gerçekleştirmek için harekete geçtiklerini anlatan Davutoğlu, tüm vaat ve reformları da takvime bağladıklarını söyledi.

Davutoğlu, tüm AK Parti hükümetleri olarak millete sözünü verdikleri reformları bugüne kadar tamamıyla yerine getirdiklerinin altını çizdi.

Aynı şekilde 3 ve 6 aylık hedefleri de açıkça milletle paylaştıklarını kaydeden Davutoğlu, bu çerçevede geçen cuma günü tüm kamuoyuyla vaat ve reformların bir muhasebesini yaptıklarını aktardı.

Başbakan Davutoğlu, çiftçiye, esnafa, işçilere, öğretmenlere, gençlere, kadınlara ve emeklilere yönelik vaatlerin tamamını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bunun için gece gündüz çalışan ilgili bakanlıklara, parlamentoda gece yarılarına kadar mesai yapan AK Parti grubuna da teşekkürlerini ileten Davutoğlu, "Bunu engellemek için muhalefet çok şey yaptı. 'Normal bütçeyi çıkaralım' dedik, çıkarmadılar, bütçeyi şubata ertelettiler. Meclis içinde engellemeler yaptılar ama şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da hep bu olacak. Onlar bunu engelleyecek, biz engelleri aşacağız. Onlar bu Meclisi kapattırmaya çalışacak, biz bu Meclisi 24 saat gerekirse açık tutup, milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Artık darbe hukuku ayaklarımızın altındadır"

Davutoğlu, geçen haftanın sloganının ve bundan sonra da kendileri için şiar olacak temel vurgunun "Söz verdik, yaptık. Söz veriyoruz yapacağız" şeklinde olduğunu kaydetti.

Birilerinin hükümeti sorun ve saldırılarla mücadele etmekten kafasını kaldırmamasını, dış politikada çıkarlarını takip etmemesini istediğini belirten Davutoğlu, onlara asla prim vermeyeceklerine, çalışmaya devam edeceklerine işaret etti.

Davutoğlu, üç ayın sonunda söz verip, hayata geçirdikleri icraatlara değinerek, asgari ücret, taşeron işçi düzenlemesi, işçi ve Bağ-Kur emeklileri, öğretmen, gençler ve muhtarlar başta olmak üzere gerçekleştirdikleri yatırımları anlattı.

Ayrımcılığın önlenmesini sağlamak için faaliyet göstermek, işkence ve kötü muameleyle etkin mücadele etmek için Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunun kurulduğunu anımsatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Kişisel verilerin korunmasına ilişkin yasal düzenlemeleri hayata geçirdik. AK Parti grubu olarak, siyasetin finansmanının şeffaflığını artıracak düzenlemeleri de önümüzdeki hafta içinde tamamlayacağız. Roman vatandaşlarımızın sorununun çözümüne yönelik hazırladığımız strateji belgesi ve eylem planını önümüzdeki günlerde yürürlüğe koyacağız. Geleneksel irfan merkezleri ve cemevlerine hukuki statü tanınmasını sağlayacak ve bu kurumların ihtiyaçlarını karşılayacak bir kanunu sivil toplumla da görüşerek kısa zamanda tamamlamayı düşünüyoruz. Darbe dönemlerinden kalan mevzuatı gözden geçirerek, antidemokratik hükümleri kaldırıyoruz ve 'Artık darbe hukuku ayaklarımızın altındadır' diyoruz."

(Sürecek)