AK Partili belediye cami duvarını yıktı !

AK Partili belediye cami duvarını yıktı !

Belediye konağı için caminin duvarları yerle bir edildi. Belediye ekipleri, cemaatin itirazlarını dinlemeyip yıkımı gerçekleştirdi.

Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre hemen her fırsatta, “Tek parti döneminde camiler ahır yapıldı” iddiasıyla ana muhalefet partisi CHP’ye yüklenen AKP,. uygulamaları ile ‘pes’ dedirtiyor. Daha önce birçok tarihi camiyi rant uğruna yıkan AKP’nin Sincan Belediye Başkanı, Belediye Konağı’nın alanına iki metre girdiği gerekçesiyle Sincan’daki Yavuz Sultan Selim Camii’nin duvar ve merdivenleri yerle bir etti.

Belediye ekiplerinin yıkım sırasında hiçbir güvenlik önlemi almadığı da görüldü. Vatandaşlar yıkım alanının yanından ve kepçelerin arasından geçip camiye gittiler. Sincan Belediye Başkanlığı’nı iki dönemdir AKP’li eski Milletvekili olan Mustafa Tuna yapıyor.  Vatandaşlar, dindar geçinen AKP’li Belediye Başkanı’nın icraatına tepki gösterdi. Cami cemaatinden bir vatandaş olaya, “Camimizin duvarının yıkılmasına razı değiliz. Yıkılmasaydı iyiydi. Duvar sağlamdı.” diye tepki gösterdi. Milliyetçi Hareket Partisi Sincan Belediye Meclis Üyesi Hamdi Yılmaz “Bu caminin duvar filizleri temele bağlıymış. Buranın duvarının yıkılması, yarın bu caminin yıkılmasına sebebiyet verir. Bu cami de halkın yeri, konak da halkın yeri. Güngörmüşler Konağı, iki metre daha kısa olabilir. Sincan Belediyesi insanlara hizmet yapalım derken, insanların dini görevini yaptığı camiyi yıkıyor, adeta” diye konuştu.

Yavuz Sultan Selim Camii Dernek Başkanı Muammer Koçtürk de şunları söyledi: “Sincan Belediyesi burayı camiye 28 seneliğine verdi. Burası arsaydı. Cami yapıldı, Büyükşehir’de bunun projesi var. Biz yeniden yapacağız diye duvarı yıkıyorlar. Bu duvar 500 bin liraya anca olur.”