Akhisar Belediyespor’un kuruluş yıldönümü

Akhisar Belediyespor’un kuruluş yıldönümü

TÜRFAD Akhisar Şube Başkanı Kahraman: "Türkiye’nin Süper Ligi'nde mücadele eden bir takımımız var. Biz Akhisarlılar olarak bundan onur ve gurur duyuyoruz. Takımımızın bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum"

MANİSA (AA) - Akhisar Belediyespor’un 45. kuruluş yıl dönümü düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Akhisar Şube Başkanı Hüsnü Kahraman, bir düğün salonunda düzenlenen gecede yaptığı konuşmada, yönetim, teknik direktörü ve futbolcuların geceye katılamamalarından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Gönlümüz burada futbolcularımız, Roberto Carlos ile yönetim kurulu üyelerimizin de katıldığı bir gecede hep birlikte olmak isterdi ancak takımın izinli olması nedeni ile aramızda olamadılar ama olsun, burada  Akhisarspor’umuzda forma giyen çok sayıda ağabeyimiz ve kardeşimiz var. Sizler de yetersiniz” diye konuştu.

Akhisar Belediyespor’un bugünlere kolay gelmediğini vurgulayan Kahraman, “Akhisar Belediyespor 8 Nisan 1970 yılında 3 amatör kulübünün birleştirilmesi sonucu Yılmaz Atabarut başkanlığında kuruldu. Bugünlere gelene kadar çok büyük sıkıntılar çekti ama bundan 20 yıl önce hayal bile edemediğimiz bir ligde, Türkiye’nin Süper Ligi'nde mücadele eden bir takımımız var. Biz Akhisarlılar olarak bundan onur ve gurur duyuyoruz. Takımımızın bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Geceye katılması beklenen ve 10 Nisan'da doğum günü olan teknik direktör Roberto Carlos için doğum günü pastası hazırlandı ancak pasta, takımın izinli olması sebebi ile programa katılamayan Carlos’a iletmek üzere yardımcı antrenör Cem Kavçak’a verildi. Gecenin sonunda ise ödül töreni gerçekleştirildi.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı Akhisar Belediyespor kurucu başkanı Yılmaz Atabarut’a ödülünü takdim etti.

Akhisarspor’a hizmet ettiği için büyük onur duyduğunu dile getiren Atabarut, “Akhisarspor’umuzun bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Akhisarspor tesislerine Yılmaz Atabarut isminin verilmesi benim için paha biçilemez bir onurdur. Türkiye’de örnek bir takım olan Akhisar Belediyespor’umuzun daha da başarılı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe’nin profesyonel ligdeki ilk golünü kaydeden "Puşkaş Ergun" lakaplı Akhisarlı Ergun Öztuna da geceye katılan davetliler arasındaydı. Ergun Öztuna da Akhisar Belediyespor’un ilk kaptanı ve antrenörü Yılmaz Paçal’a ödülünü takdim etti.