Alman Bakan Müller, Kilis’te

Alman Bakan Müller, Kilis’te

Kilis’e gelen Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Suriyelilerin kaldığı konteyner kent ile eğitim gördükleri merkezi gezdi.Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Dr. Gerd...

Kilis’e gelen Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Suriyelilerin kaldığı konteyner kent ile eğitim gördükleri merkezi gezdi.

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Dr. Gerd Müller ve bareberindeki heyet, ilk olarak Kilis Valisi Süleyman Tapsız’ı makamında ziyaret etti. Valilik makamında şeref defterini imzalayan Müller, Kilis’i ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakanı Müller ile beraberindeki heyet, Vali Tapsız’dan Kilis’te bulunan konteyner kentler ve Suriyeliler hakkında bilgi aldı. Vali Tapsız, Alman heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Gerd Müller ve beraberindeki heyet, yapılan görüşmelerin ardından Öncüpınar Konteyner Kenti’ni ziyaret etti. Heyet, yapımı devam eden çift katlı konteynerler, sosyal tesisler, alışveriş merkezi, ana okulu ve kreşi gezdi.

Heyet daha sonra, Almanya’nın güçlü sivil toplum kuruluşlarından Malteser International’ın iş birliği yaptığı Uluslararası Mavi Hilal Vakfı organizesinde Suriyeli öğrenciler için yapılan eğitim merkezini gezdi. Alman heyete, Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Başkan Vekili Muzaffer Baca tarafından çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller yaptığı açıklamada, "Bizim kuruluşumuz Malteser International önemli rol oynuyor. Özellikle gençlerin geleceği olması lazım. Ancak gençler, barışa hizmet edebilirler. Ancak onlar, burada öğrendiklerini, alacakları barış mesajını ülkelerine geri götürüp başarı tahsis edebilirler. Zaten Malteser International projesini başlatmamızın ana sebebi ve hedeflerinin biri de buydu. Bu gençlere bir gelecek sağlayabilmek, ülkelerine döndüklerinde barışı tesis etmelerine yardımcı olmaktır" dedi.

Daha sonra Kilis caddelerinde esnafları ziyaret eden heyet, işlerinin iyi olup olmadığını sordu. Alman Bakanın esnaf ziyaretinde renkli görüntüler oluşurken, polis geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.