Amatör ligin siyahi futbolcuları

Amatör ligin siyahi futbolcuları

Bitlis Amatör Lig takımlarından Özgüzelderespor, Afrika'dan yaptığı iki transfer ile takıma renk kattı- Takıma kısa sürede uyum sağlayan ve 8 Ağustos Stadyumu'nda antrenman yapan siyahi futbolcular, sempatik tavırları ve iş disiplinleriyle taraftarın da s

BİTLİS (AA) - YUNUS OKUR - Bitlis Amatör Lig'de mücadele eden Bitlis Özgüzelderespor, Ganalı iki futbolcuyu renklerine bağladı.

Uzun yıllar TFF liglerinde kenti temsil eden, ancak son yıllarda yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle amatör lige kadar düşen Özgüzelderespor, yaptığı transferlerle kötü gidişata "dur" demek istiyor.

Takım yönetiminin bu amaçla Afrika'dan yaptığı iki transfer kentte adeta gündem konusu oldu. Ganalı 23 yaşındaki Aziz Allotey ve 20 yaşındaki Aggustine Kerfo'yla bir yıllık sözleşme imzalayan Bitlis ekibi, hem kente hem de amatör lige renk kattı.

Kente gelir gelemez 8 Ağustos Stadyumu'nda antrenmanlara çıkan ve kısa sürede takıma uyum sağlayan siyahi futbolcular, sempatik tavırları ve iş disiplinleriyle taraftarın da sevgisini kazandı.

Ganalı futbolcuları görmek için antrenmanları izleyen taraftarlar, yabancı futbolcularla bol bol fotoğraf çektiriyor.

Kulübün yardımcı antrenörü Necati Güvenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1926 yılında kurulan Özgüzelderespor'un başarılı olması ve kenti üst liglerde temsil etmesi için kulüp yönetiminin bu yıl takıma yabancı futbolcu transfer ettiğini söyledi.

Bir amaçlarının da taraftarı tribünlere çekmek olduğunu vurgulayan Güvenç, şöyle konuştu:

"Taraftarın yabancı futbolculara ilgisi var. İlimize renk katmak ve taraftarı tribüne çekebilmek için biz de Ganalı sporcuları takıma transfer ettik. Doğu'da böyle sporcular nadir görüldüğü için milletimiz merakla hem maçları hem de antrenmanları izlemeye geliyor. Hatta imza almaya ve fotoğraf çektirmeye gelen futbolseverler de oluyor. İlimize farklı bir güzellik kattılar. Bu transfer yerli futbolcularımızı da motive etti. Futbolcular arasında bir rekabet oluştu. Bu durumdan kulübümüz başarılı olacaktır. Amacımız önce Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) sonra bir üst lige yükselerek yolumuza devam etmek."

Kulübün basın sözcüsü Hasan Osmanoğulları da kulüp olarak yeni bir oluşum içerisine girdiklerini ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp spora yönlendirmeye çalıtışklarını ifade etti.

Çeşitli kurumların da desteği ile takım olarak gençlerin önünü açmaya çalıştıklarını anlatan Osmanoğulları, federasyonun da amatör spor kulüplerine yeterli desteği sağlaması gerektiğini belirtti.

Amatör ligde mücadele eden takımlarını bir üst lige çıkarmak için bu yıl önemli transferler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Osmanoğulları, "Bütün Bitlislileri ve Bitlisli iş adamlarını, takıma sahip çıkmaya ve bizlere destek olmaya davet ediyoruz" dedi.

Ganalı futbolculardan Aziz Allotey ise teklif üzerine Bitlis'e geldiğini ve takımı üst lige çıkarmak için mücadele ettiğini dile getirdi.

Zor günler geçiren ve maddi imkansızlık içinde olan takımın büyük bir desteğe ihtiyacı olduğunu anlatan Allotey, "Zaman, zaman oynayıp dua etmek lazım. Allah'tan bunu istemek lazım. Biz de çalışıyoruz ve dua ediyoruz. Bitlis'e destek olmak için buradayız. Bitlilisliler de takımlarına sahip çıksınlar. Bitlis iyi bir yere gelirse çok iyi şeyler olacak" ifadelerini kullandı.