Anadolu Ajansı 95 yaşında

Anadolu Ajansı 95 yaşında

İzmit Belediye Başkanı Doğan:- "Her zaman tarafsız ve doğru haber ilkesiyle hareket etti. Bunu yaparken ülke ve milletin menfaatlerini de göz ardı etmedi. Bunu biz bütün ajanslarda keşke görebilseydik. Bu konuda AA, örnek alınmalıdır"

KOCAELİ (AA) - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Anadolu Ajansının (AA) her zaman tarafsız ve doğru haber ilkesiyle hareket ettiğini belirterek, "Bunu yaparken ülke ve milletin menfaatlerini de göz ardı etmedi. Bunu keşke bütün ajanslarda görebilseydik. Bu konuda AA, örnek alınmalıdır" dedi.

AA Kocaeli Bürosunu ziyaret eden Doğan, her zaman doğru, ilkeli, tarafsız habercilik anlayışıyla hareket eden AA çalışanlarını, 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutladı.

Doğan, AA'nın Kurtuluş Savaşı ve cumhuriyetin kuruluşundan itibaren ülkenin birliği ve bütünlüğü açısından önemli faaliyetleri desteklediğini belirterek, "Son derece başarılı çizgide devam ediyor. Özellikle son 10 senede çok daha iyi bir çizgiye geldi. Bu başarı daha önceki ve şimdiki yöneticileri ve çalışanları sayesinde elde edildi. Allah muvaffak etsin" ifadesini kullandı.

- "Anadolu Ajansı, çizgisini hiç bozmadı"

"Bu sektörde ülke çıkarlarını, menfaatlerini, devletin bekasını önemseyen, bu hassasiyetle çalışan kurumlara ihtiyacımız var" diyen Doğan, AA'nın bu anlamda bugüne kadar çizgisini hiç bozmadığını ve her zaman güven verdiğini vurguladı.

Doğan, şunları söyledi:

"AA, hem teknolojik hem de insan ve yöneticiler olarak son derece üst düzeyde çalışıyor. Çok da titiz davranıyor. Son 10 yılda, hele son 5 yılda bunu görüyoruz. Her zaman tarafsız ve doğru haber ilkesiyle hareket etti ama bunu yaparken ülke ve milletin menfaatlerini de göz ardı etmedi. Bunu biz bütün ajanslarda keşke görebilseydik. Bu konuda AA, örnek alınmalıdır. Şehrimize her zaman örnek kuruluş olarak, halkımızın aydınlatılmasında sadece yerel değil, ülkeye ve dünyaya buradaki gelişmelerin iletilmesinde başarılı çalışma yapıyorsunuz. Bizler İzmit Belediyesi olarak dünyada tanınan ve yeni İzmit'i inşa etmek için çalışıyoruz. Hem ajansınız hem de sizlere nice yüz yıllar diliyorum."

Doğan, büro sorumlusu Şengül Oymak Azbay'dan kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyaret anısına Doğan'a, dünyadaki önemli gelişmelerin yer aldığı AA 2014 Yıllığı, takdim edildi.

- KGC Başkanı Gürol

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Çetin Gürol da AA Kocaeli Bürosu'nu ziyaret ederek, kurumun 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla AA çalışanlarını kutladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle kurulan AA'nın, Türkiye'de basın yayın hayatının vazgeçilmez unsuru haline geldiğini belirten Gürol, AA'nın Kurtuluş Savaşı ve cumhuriyet devrimlerinin her aşamasına tanıklık ettiğini kaydetti.

Doğru, güvenilir ve tarafsız yayın ilkesiyle hareket eden AA'nın, Türkiye'nin sesini dünyaya en iyi şekilde duyurduğuna dikkati çeken Gürol, "AA yöneticilerine ve çalışanlarına daha nice yıllar diliyorum" ifadesini kullandı.

Büro sorumlusu Şengül Oymak Azbay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gürol'a teşekkür etti.