Aziz Sancar madalyasını Atatürk'e hediye edecek

Aziz Sancar madalyasını Atatürk'e hediye edecek

Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen Aziz Sancar, madalya ve sertifikasını Genelkurmay'ın emanetine bıraktı.

Türkiye'nin gururu haline gelen Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, madalyasını Atatürk'e hediye edecek. Sancar, Genelkurmay karargahı ziyareti sırasında Nobel madalyası ile sertifikasını Genelkurmay'ın emanetine bıraktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nobel Kimya Ödülü Sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'ı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki basına kapalı görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Görüşmeye Sancar'ın eşi Gwen Sancar da katıldı. Görüşme sonrası basın mensularının sorularını cevaplayan Sancar, "Genelkurmay Başkanı'na teslim ettim ve Genelkurmay Başkanlığı kasasında saklanacak. Ödülü madalyayı teslim ettim hem sertifikayı hem madalyayı teslim ettim.

19 Mayıs'ta Allah kısmet ederse Anıtkabir'e koyacağız. Bu Atatürk'ün ve cumhuriyetin madalyasıdır. 19 Mayıs'ta tekrar geleceğim ve Anıtkabir'e koyacağız" dedi.

fft16_mf6399877.jpeg

"BİZ OSMANLI TORUNUYUZ"

Basın mensuplarının ödül töreninde taktığı kravatındaki Osmanlı Tuğrası'nı sorması üzerine Sancar, "Ben Osmanlı ile gurur duyuyorum. Kravatım Osmanlı. Yanında da Türkiye Cumhuriyeti bayrağı var. Biz buyuz. Türkiye'ye minnettarım. Türkiye'de en çok insanımızı özlüyorum" dedi.

Sancar ayrıca Türkiye'ye bilimsel çalışmalara destek vermek için geleceğini söyleyerek, "DNA onarım haritasını çıkardık. Kanseri önlemek tedaviden kolay. Erdoğan'ı çok takdir ediyorum" dedi.