Bakan Işık sanal gözlük takığ atış yaptı

Bakan Işık sanal gözlük takığ atış yaptı

Milli Savunma Bakanı Işık, lazerli atış sistemini kendi denedi.

Açılış törenine katılan Milli Savunma Bakanı Işık, lazerli atış sistemini  denedi, sanal gözlük taktı, simülasyonda hareketli atış denemesi yaptı. Bakan  Işık, "Simülasyon teknolojilerinde ve simülasyon yazılımlarında HAVELSAN, artık  dünyanın birkaç sayılı firmasından biridir" dedi.

bakan-isik-sanal-gozluk-takti-lazerli-atis-yapti-7975095.jpeg

HAVELSAN'ın merkez tesislerini gezerek incelemelerde bulunan Işık,  Terörle Mücadele Teknolojileri Geliştirme Merkezinin açılışını yaptı.

Merkezdeki lazerli atış sistemi, çatışma simülatörü ve sanal gerçeklik  tabanlı eğitim simülasyonlarını inceleyen Işık, sanal gözlük takarak simülasyonda  hareketli atış denemesi yaptı.

bakan-isik-sanal-gozluk-takti-lazerli-atis-yapti-7975085.jpeg

Işık, açılış töreninin ardından yaptığı konuşmada, HAVELSAN'ın  Türkiye'nin elektronik ve yazılım alanında lider şirketi ve amiral gemisi  olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ihtiyaçlarının karşılanmasında HAVELSAN'ın önemli rol  oynadığını belirten Işık, "Bugün gezip gördüğümüz pek çok teknolojide HAVELSAN  dünya ile Türkiye'yi yarışır hale getirdi. Bundan dolayı arkadaşlarımıza çok  teşekkür ediyorum. Emek veren yönetim kurulu başkanı, üyeleri, genel müdür,  mühendis ve teknisyenimize, işçimize, tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.  Göğsümüzü kabartan önemli güzel işlere imza attıyorlar." ifadelerini kullandı.

bakan-isik-sanal-gozluk-takti-lazerli-atis-yapti-7975081.jpeg

Işık, milli savunma bakanı olarak göreve başladığında HAVELSAN  yetkililerinden brifing aldığını aktararak, aradan geçen 4 aylık sürede alınan  kararların hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TÜBİTAK ile güçlü bir iş birliği başlatıldığını ifade eden Işık, diğer  kurumlarla var olan iş birliklerinin de geliştirildiğini söyledi.

bakan-isik-sanal-gozluk-takti-lazerli-atis-yapti-7975079.jpeg

Işık, özellikle Pardus Projesi'nde HAVELSAN'ın yer almasını  istediklerine dikkati çekerek, "Hedefimiz, kendi milli işletim sistemimizi  özellikle bütün kurumlarımızla yaygınlaştırmak, siber alanda gerçekten güvenlikli  bir yapıyı oluşturmak, bu noktada yurt dışına ödediğimiz dövizin yurt içinde  kalmasını sağlamak. Bu alanda önemli çalışmalara arkadaşlarımız imza atıyorlar."  ifadelerini kullandı.

Mekanik üretim yapan çok sayıda firmanın yazılım ve donanıma ciddi  ağırlık verdiğine işaret eden Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu geniş alanın, Türkiye'de ithalata bağımlı bir alan olmak yerine,  Türkiye'nin potansiyelini değerlendiren ve bu sayede bütün dünyaya ürün satılan,  yazılım satılan bir alan haline getirilme imkanı var. Bu noktada HAVELSAN bir  amiral gemisi görevini üstlenecek. Diğer kurumlarımızla iş birliğini artıracak.  Özel sektörü daha fazla işin içerisine çekerek kendisi de dünya süper liginin bir  oyuncusu

Yereldeki firmalar ile rekabet etmek değil, onlara liderlik,  rehberlik, öncülük etmek, dünyanın lider firmaları ile yarışmak. HAVELSAN ile  ilgili bizim vizyonumuz bu. Simülasyon teknolojilerinde ve simülasyon  yazılımlarında HAVELSAN, artık dünyanın birkaç sayılı firmasından biri."

Katar'a satılan helikopter simülatörü ile Doha'ya yolculuk

Katar'a satılan helikopter simülatörünü incelediklerini anlatan Işık,  Doha'ya helikopterle gidip geldiklerini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, sanal ortama aktarılan Doha'nın  üzerinde bir helikopterin uçuşunun hayata geçirildiğini belirterek, şöyle  konuştu:

"Bu simülasyon teknolojisi, çok hızlı gelişen bir teknoloji.  Önümüzdeki süreçte çok ciddi bir pazar payının oluşabileceği bir teknoloji. Bu  alanda HAVELSAN'ın yatırım yapması ve TÜBİTAK gibi yakın iş birliği yapması,  gelecek açısından çok ümit verici. Ben arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Yarın  sökülmeye başlanacak ve aynı gün Katar'a yola çıkacak. Simülatör ihracatı yapan  bir ülke konumuna geliyoruz. Türk Hava Yollarında (THY) sivil pilot yetiştirmek  için geliştirilen simülatörü de gördük.

O da iftihar edeceğimiz bir proje. 9 aylık bir süre içinde  geliştirilmiş. Denizaltı dalış simülatörü de çok iyi. Çok yoğun emeklerle bu  simülatörleri Türkiye'de üretir hale geldiler. Bunların çok büyük bir kısmı da  yerli üretim."

HAVELSAN'ın Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının bir şirketi  olduğunu hatırlatan Işık, Türkiye'nin kritik teknolojilere ulaşmasında amiral  gemisi olarak gördükleri şirketlerin gelişmesine ve büyümesine bakanlık olarak  daha çok destek vereceklerini sözlerine ekledi.