Bayburt Üniversitesinde Tübitak Programları Anlatıldı

Bayburt Üniversitesinde Tübitak Programları Anlatıldı

Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından "Üniversite Sanayi İşbirliği ile Proje Hazırlama ve Sanayi Destekli Öğrenci Projeleri Konferansı"...

Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından "Üniversite Sanayi İşbirliği ile Proje Hazırlama ve Sanayi Destekli Öğrenci Projeleri Konferansı" düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB), Makine İmalat Teknolojileri Grubu (MAKİTEG) Bilimsel Programlar Başuzmanı Ümran Elmas, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında TÜBİTAK olarak ne tür desteklerin olduğunu sanayiciler, akademisyenler ve öğrencilerle paylaştı.

TÜBİTAK'ın TAYDEB biriminin Türkiye'de sermaye bazlı şirketlerin Ar-Ge çalışmalarını özendirmek, desteklemek ve Ar-Ge çalışmaları ile birlikte yeni ürünler ve yeni konseptlerin oluşmasına katkıda bulunmak gibi çalışmaları olduğunu ifade eden Elmas, özel sektör firmalarının Ar-Ge projelerini desteklemek amacıyla çeşitli hibe programları yürüttüklerini söyledi.