Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet'e saldırı: 2 terörist öldürüldü

Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet'e saldırı: 2 terörist öldürüldü

Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü girişinde görevli polislere el bombası ve silahlarla saldırı düzenlendi. Özel Harekat polislerinin düzenlediği operasyonda iki terörist de öldürüldü.

İstanbul Bayrampaşa'da bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü girişinde görevli polislere el bombası ve silahla saldırı düzenlendi. Kaçan teröristle bir banada kıstırıldı. Özel Harekat polisleri tarafından düzenlenen operasyonda iki terörist ölü ele geçirildi. Teröristlerin DHKP/C üyesi Çiğdem Yakşi ile Berna Yılmaz olduğu ortaya çıktı.

Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü C kapısına 2 kadın terörist el bombası ve silahlarla saldırı düzenledi. Polisler ateş açınca çatışma çıktı. Saldırıda 1 polis memuru kolundan yaralandı. Çatışmanın ardından kaçan iki kadın terörist Gazi Sokak'ta bir binada kıstırıldı. Polis ekipleri bölgeyi abluka altına aldı.

ÖZEL HAREKAT OPERASYON YAPTI

El bombası attıktan sonra kaçan ve birinin yaralı olduğu öne sürülen 2 kadın teröristin Bayrampaşa Gazi Sokak'ta girdikleri binaya polis operasyon yaptı. Sokak giriş ve çıkışlara kapatıldı. Vatandaşların dışarı çıkışına izin verilmeyen sokağa özel hareket timleri gelerek operasyon başlattı.

2 KADIN TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

2 kadın teröristin, saldırı sonrası kaçtıkları binanın bulunduğu apartmana operasyon düzenlendi. Operasyon sonunda 2 terörist etkisiz hale getirildi.

istanbul-bayrampasa-da-polise-saldiri-6688537.jpeg

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne silahlı ve bombalı saldırı düzenledikten sonra girdikleri binada öldürülen iki teröristin, terör örgütü DHKP/C üyesi Çiğdem Yakşi ile Berna Yılmaz olduğu belirlendi.

SALDIRI ANI KAMERADA

Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne saldırı anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde Çevik kuvvet otobüsü emniyet binasından çıkarken, saldırganlar, ilk önce uzun namlulu silahlara otobüse ateş ediyorlar, ardından da el bombası atıyorlar.

1_8049.jpg

VALİ ŞAHİN'DEN İLK AÇIKLAMA

Vali Şahin, operasyon sonucu 2 kadın teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, “09.45 gibi Çevik Kuvvet Şube Müdürülüğü'nün girişine 2 kadın terörist tarafından saldırı düzenlendi. Devam eden operasyonlar neticesinde 2 kadın terörist operasyonda etkisiz hale getirdi. Konuyla ilgili arkadaşlarımız hem kimliklendirme hem de hangi örgüte ait oldukları konusunda incelemelerini devam ettiriyorlar. Etkisiz hale getirildiler. Başka kimseler var mıydı, onlara destek verenler, bunlar detaylı incelemelerle belli olacak. Bizim tespitlerimize göre etkisiz hale getirilen 2 kişi” dedi.

istanbul-bayrampasa-da-polise-saldiri-6688541.jpeg

Şahin, 2 polisin olayda hafif şekilde yaralandığını belirterek, “Otobüsteki polisin cam kırığından dolayı kolunda sıyrık var. Bir tane de operasyon sırasına bacağından hafif yaralanan polisimiz var” diye konuştu.

İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE ÇEVİK KUVVET'E SALDIRI ! TERÖRİSTLER SIKIŞTIRILDI

Etiketler istanbul bayrampaşa