Bildiriyi imzalayan öğretim görevlisine şok !

Bildiriyi imzalayan öğretim görevlisine şok !
Güncelleme:

Düzce Üniversitesi'de terör operasyonları ile ilgili bildiriye imza atan öğretim üyesi Doç. Dr. Latife Akyüz, görevden uzaklaştırıldı.

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Latife Akyüz, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' tarafından yayınlanan bildiriye imza attığı gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldı. Savcılık da hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan soruşturma başlattı.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Doç. Dr. Latife Akyüz hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilerek, şöyle denildi; "İlgili öğretim üyesinin Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliğinin 26'ncı maddesine dayalı olarak soruşturma süresince görevinin başında kalmasında sakınca görüldüğünden, ilgili hakkında görevden uzaklaştırma tedbirinin uygulanmasına karar verilmiştir. Düzce Üniversitesi olarak, vatanımızın birlik ve beraberliğini, bölünmez bütünlüğünü hedef alan her türlü terör faaliyetlerini ve girişimlerini şiddetle kınıyor, bu tür faaliyetlere destek verenlere karşı asla müsamaha gösterilmeyeceğini vurguluyoruz."
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı da Doç. Dr. Latife Akyüz hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla soruşturma başlattı.

ADRESİNDE BULUNAMAYINCA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' bildirisine imza atmasından sonra hakkında soruşturma başlattığı Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Latife Akyüz için, adresinde bulunamaması üzerine yakalama kararı çıkarıldı. Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre tarafından yapılan yazılı açıklamada, 1128 akademisyenin PKK terör örgütünün propagandasını yapacak nitelikte bir bildiri yayınladığına ilişkin görsel ve yazılı medyada yer alan haberler üzerine soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"Soruşturma kapsamında bildiriye imza atan 1128 akademisyen içerisinde yer alan, Düzce Üniversitesi'nde görevli Doç. Dr. L.A. hakkında, 'terör örgütlerinin cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösteren veya öven ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik eden bildiri veya açıklamalarını yayınlamak', 'terör örgütü propagandası yapmak', 'halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimin aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek', 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçlarından 14 Ocak 2016 tarihinde hakkında gözaltı kararı verildiği, şüphelinin adresinde bulunamaması nedeniyle yakalama kararı çıkartıldığı, soruşturmanın derdest olduğu, safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

TUNCELİ'DE 7 ÖĞRETİM GÖREVLİSİNE SORUŞTURMA

Tunceli Üniversitesi'nde görevli 7 öğretim görevlisine, 'Barış bildirisine' imza attıkları gerekçesiyle haklarında idari soruşturma başlatıldı.

Türkiye'de 10 Ocak 2016 tarihinde yayınlanan ve çeşitli üniversitelerde görevli 1127 akademisyenin imzaladığı 'Barış Bildirisi' ile ilgili tartışma devam ederken, Tunceli Üniversitesi Rektörlüğü, bu metni imzalayan 7 öğretim görevlisi hakkında idari soruşturma başlattı.

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ubeyde İpek, devletin terörle mücadelesini 'Katliam ve kıyım' olarak gören bildiriye imza atan 7 öğretim görevlisi hakkında soruşturma başlatıldığını belirterek, şöyle dedi:

"Üniversitemizin bünyesinde görevli bulunan bir grup öğretim elemanının da aralarında bulunduğu bazı öğretim görevlilerinin imzaladığı bildiri ile devletimiz tarafından ülkemizde sürdürülmekte olan teröre karşı mücadelesini, katliam ve kıyım olarak nitelendirmişlerdir. Üniversitemiz kadrosunda bulunan ve bu bildiriyi imzalayan personel hakkında soruşturma başlatılmış olup soruşturma tamamlandıktan sonra ilgililere, kamuoyuna gerekli bilgi verilecektir."

Tunceli Üniversitesi'nde görevli olan ve 'Barış Bildirisi'ne imza atan 1127 akademisiysen arasında bulunan Tunceli Üniversitesi'nde görevli Yrd.Doç.Dr. Ahmet Kerim Gültekin, Araştırma Görevlisi Adnan Şahin, Doç.Dr. Candan Badem, Yrd.Doç.Dr. Gürçağ Tuna, Araştırma görevlisi Melek Zorlu, Araştırma Görevlisi Onur Özgür, Araştırma Görevlisi Savaş Dede hakkında idari soruşturma başlatılmasının ardından, 13 öğretim görevlisinin daha arkadaşlarına destek vermek amacıyla bildiriyi imzaladığı belirtildi. Tunceli Üniversitesi'nde bildiriye imza atacak öğretim görevlisi sayısının daha da artabileceği belirtildi.

HAKKARİ'DE 1 GÖZALTI

Hakkari Üniversitesine bağlı yabancı Diller Yüksek okulunda okutman olarak görev yapan Ümran Roda Suvağcı, 'Barış için Akademisyenler inisiyatifi' tarafından yayınlanan bildiriye imza attığı gerekçesiyle, savcılığın hakkında açmış olduğu soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Suvağcı, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Hakkari Ünivesitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu'nda okutman olarak görev yapan Ümran Roda Suvağcı, Hakkari Cumhuriyet savcılığının talimatıyla bugün üniversitede gözaltına alındı. Sağlık kontrolü için Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürülen Suvağcı, daha sonra adliye binasına getirildi. Burada savcılıkta ifadesi alınan Suvağcı serbest bırakıldı.

EĞİTİM SEN: SAVAŞA KARŞI OLANLAR KORKMAYACAK

Ümran Roda Suvağcı, çıkışta gözaltına alınması ile ilglii gazetecilere konuşmak istemezken, adliyeye gelen Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Süleyman Aşkan ise Suvağcı'nın bildireye imza attığı için gözaltına alındığını söyledi. Aşkan şöyle dedi:

"Türkiye genelinde sayıları 2 bine yaklaşan akdemisyenler savaşa karşı barış için' bildiri metnine imza attıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Tabii savaşı biz de istemiyoruz. Üyemiz olan Ümran Roda Suvağcı da savaş istemediği için herhalde bildiri metnine imza atmış. Savaşı istemeyenlerin sayısı Türkiye'de giderek artacak. Zaten bizim de dileğimiz bu. Üyemiz gözaltana alındı. Şu an savcılık tarafından serbest bırakıldı. Tabi bu dava ilerde de devam edecek. Şu an herhalde Türkiye'nin her yerinde imza atanlar gözalatına alınıyor. Savaşa karşı olanlar korkmayacak."