Bomba bulan drone tasarlayan çocuk Külliye'ye davet edildi

Bomba bulan drone tasarlayan çocuk Külliye'ye davet edildi
Güncelleme:

Muş'ta toprağa gömülü patlayıcıların yerini tespit eden drone tasarlayan 12 yaşındaki ortaokul öğrencisi Mert Delibalta Külliye'ye davet edildi.

Muş'ta terörün bölgeye verdiği zarardan etkilenerek toprağa gömülü patlayıcıların yerini tespit edebilen drone tasarlayan 12 yaşındaki ortaokul öğrencisi Mert Delibalta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında vereceği resepsiyona davet edildi.

Yaşam hikayeleriyle topluma örnek olan vatandaşlar arasında yer alan 2071 Melikşah Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Mert Delibalta, resepsiyona davet edilmenin mutluluğunu yaşıyor. Şehit ve bombalı saldırı haberlerinden etkilenerek bomba bulan drone tasarlayan Mert Delibalta'nın annesi Nermin Delibalta, oğlunun küçük yaşlardan itibaren bilime ve teknolojiye meraklı olduğunu belirtti. Resepsiyon davetinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Nermin Delibalta, "Sayın Cumhurbaşkanımızı daveti bizleri çok onurlandırdı. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Terör olaylarından çok etkilendiğini belirten Mert Delibalta ise, "Haberlerde sürekli bomba patlatıldığını görüyordum. Ben de bunu önlemek için drone geliştirdim. Geliştirdiğim drone bombaları buluyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenecek olan Cumhuriyet Resepsiyonu'na katılacak olan Mert Delibalta, anne-baba ve ablasıyla bugün Ankara'ya hareket etti.

İHA