Çetin Emeç unutulmadı... Emeç mezarı başında anıldı

Çetin Emeç unutulmadı... Emeç mezarı başında anıldı
Güncelleme:

Bundan 32 yıl önce 7 Mart 1990'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Çetin Emeç mezarı başında anıldı.

Uğradığı silahlı saldırı sonucu 7 Mart 1990'da hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç ölümünün 32. yılında mezarı başında anıldı. Törene Çetin Emeç'in eşi Bilge Emeç, kızı Mehveş Emeç Birol, oğlu Mehmet Emeç, damadı Özalp Birol, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, CHP Eski İstanbul Milletvekili gazeteci Oktay Ekşi, Hürriyet Gazetesi yazarı Doğan Hızlan, iş insanı İnan Kıraç ile yakınları ve gazeteci dostları katıldı. Çetin Emeç için Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi.

Gazeteci Oktay Ekşi “Sevgili Çetin Emeç ile 60 yıldan fazla bir dostluğum var. Gazeteciliği her şeyin üzerinde tutardı. Genel Yayın Yönetmeni olarak gazetenin başlıklarını atarken olayın daha sonraki aşamasını göz önünde tuttuğunu bilirdim.

O da zaten bunu ifade ederdi. Çetin Emeç mesleğinin A'sından Z'sine kadar yani son nefesine kadar dik duyurmayı, inançlarının uğrunda gazetecilik yapmayı ama hiç bir zaman gerçeklerden kopmamayı temel almış bir meslektaşımızdı.

Son derece medeni bir insandı. Son derece yaşamayı seven ve ülkeye, insanlara ışık tutmayı görev sayan bir meslektaşımızdı.

Onun laik cumhuriyet için verdiği mücadele üzgünüm ki onu bugün burada anmamıza neden olan olayı yaşamasına yol açtı. Zaten Çetin Emeç o dönemin aynı şekilde laik cumhuriyet için canını veren insanlar arasında ikincisi oldu.

Birincisi Muammer Aksoy, ikincisi Çetin Emeç. Çetin Emeç bu dizinin bu laik cumhuriyete dönük ona düşman olan kesimlerin, ülkemize katlanmak zorunda bıraktığı acılardan biri olarak hafızamızda yaşamaktadır. İlelebet de ismi Cumhuriyetle beraber yaşayacaktır" diye konuştu.