COVID-19 Koruyucu Ekipman Test Laboratuvarı

COVID-19 Koruyucu Ekipman Test Laboratuvarı
Güncelleme:

EUROLAB Tüm dünyayı etkisi altına alan kovid-19 salgını ile mücadelede covıd-19 koruyucu ekipman test laboratuvarı sağlık çalışanlarının korunması başta olmak üzere toplumun korunması adına önem kazanmış durumdadır.

Ekipman üretici firmaları mücadelede test laboratuvarlarını, sağlık kuruluşları ve sağlık çalışanlarını desteklemek için yüz maskesi, tıbbi önlük el dezenfektanı ve eldiven gibi kişisel koruyucu her türlü ekipmanı sağlanmaktadır.

Toplum İçin Yüksek Risk

Küresel kovid-19 salgınında sağlık çalışanları, hastalar ile doğrudan temasta olduklarından dolayı yüksek bulaşma riski altındadır. Covid-19 şüphelisi ya da tanı konan hastalar ile temasta sağlık çalışanlarının kesinlikle cerrahi maske takması gerekir. Covid-19 hastalarının bakımı aşamasında uygun kişisel koruyucu ekipman giyilmeli ve hijyene dikkat edilmelidir. Şüphelenilen ya da bilinen covid-19 hastalarından alınan örnekler bulaşma riski taşır, bundan dolayı laboratuvarlarda yapılan testler için risk değerlendirmesi yapılmalıdır. Dünyayı kasıp kavuran yeni kovid-19 virüsü bazı hastalarda belirti göstermese dahi bulaşabilmekte ve sağlık çalışanları başta olmak üzere tüm toplum için yüksek risk taşımaktadır.

Testlerde Dikkat Edilen Standartlar

Enfeksiyonda ana kaynak enfekte olan insanlardır virüs, damlacıklar ve yakın temas ile bulaşır. EUROLAB Covıd-19 koruyucu ekipman test laboratuvarı ve koruyucu ekipman testlerinde şu standartları dikkat eder;

- Maskeler için dikkat edilen standartlar: ASTM F2101-19, ASTM F2100-19, ASTM F1862/F1862M-17, ASTM F2299/F2299M-03
Tıbbi önlükler için dikkat edilen standartlar: ASTM F2407-06e1, ASTM D1776/D1776M-20, ASTM D5034-09, ASTM D5587-15, ASTM D6701-16, ASTM F1671/F1671M, ASTM F1868-17, ASTM D751-19, ASTM D1683/D1683M-17
- Eldivenler için dikkat edilen standartlar: ASTM D5250-19, ASTM D6977-19, ASTM D6319-19, ASTM D3578-19
- El dezenfektanları için dikkat edilen standartlar: ASTM E2870-19, ASTM E2011-13, ASTM E2755-15, ASTM E1174-13, ASTM E3058-16, ASTM E1838-17, ASTM E2613-14

İzolasyon Önlemleri

Her bir sağlık çalışanı bütün insanların potansiyel enfekte olduğunu düşünerek kişisel koruyucu önlemler almalıdır. Covid-19 virüsünün bulaşmasını önlemek adına alınması gereken izolasyon önlemleri ise şunlardır;

-  Kişisel koruyucu ekipman
-  El hijyeni
-  Maske
-  Göz koruması
-  Tek kullanımlık örnek
-  Eldiven

Başta sağlık çalışanları olmak üzere hastaları ve toplumu güvenlik ve sağlık riskine karşı koruyan bu koruyucu ekipmanlardır. Koruyucu ekipman covid-19 virüsünün bulaşmasına karşı koruma sağlar. Sağladığı koruma seviyesi ürünün özelliğine ve kullanımına bağlı olarak değişir.

Laboratuvarlarda Yapılan Testler

EUROLAB  Covıd-19 koruyucu ekipman test laboratuvarı tarafından yapılan medikal ve koruyucu ekipman testleri ürünlerin kalitesini ve güvenilirliğini ortaya koymaya yardımcı olur. Yılların verdiği deneyim ile tüm işletmelere eğitimli ve uzman bir kadro ile koruyucu ekipman bir medikal malzemelerini laboratuvar hizmetleri kapsamında test hizmetleri de verilir. Gerçekleştirilen testler şunlardır;

-  Medikal önlük ve giysi testleri
-  Medikal ve koruyucu eldiven testleri
-  El dezenfektan testleri
-  Solunum cihazı testleri
-  Vücut koruyucu ekipman testleri
-  Eldiven testleri
-  Kafa koruyucu ekipman testleri
-  Yüz ve göz koruyucu ekipman testleri
-  Solunum koruyucu ekipman testleri
-  Gürültüden koruyucu ekipman testleri
-  Ayak koruma ekipman testleri

Onaylı Tarafsız Ve Bağımsız

Ulusal ve uluslararası onaylı tarafsız ve bağımsız bir şekilde işletmelerin ürün kalitesini arttırmak, ticari risklerini önlemek amacıyla faaliyetlerini yürüten covıd-19 koruyucu ekipman test laboratuvarı aynı zamanda her sektörden her boyutta işletme için gözetim, denetim, test, muayene, analiz ve ölçüm hizmetleri vermekte, değerlendirmekte, raporlaması ve belgelendirmektedir. Güçlü teknolojik altyapıya alanında uzman eğitimli ve deneyimli çalışan kadrosuna sahip olan koruyucu ekipman test laboratuvarı ürünler kullanıma sunulmadan önce tehlike yaratacak herhangi bir kusuru olup olmadığını test etmektedir.

Göz Ve Yüz Koruması

Covid 19 riskine karşı göz ve yüz koruması için belli faktörlerin dikkate alınması gerekir. Göz ve yüz koruma ekipmanı kişisel çalışma ortamındaki tehlikelere karşı kurma yeteneğine sahip olması, yüzey tam oturması ve rahat takılabilmesi dikkat edilmesi gereken kriterler arasındadır. Aynı zamanda sınırsız görüş ve hareket kolaylığı sağlamalı, dayanıklı olmalı ve rahatlıkla temizlene bilmelidir. Diğer kişisel koruma ekipmanları gibi sağlık çalışanı sınırsız bir şekilde çalışmasına izin vermelidir.

Bu konuda en fazla kullanılan yüz siperleri kaçtan çenenin altına kadar, sağlık çalışanın baş genişliği boyunca uzanır. Potansiyel sıvı sıçramasın yanı sıra aynı zamanda tehlikeli sıvı spreylerine karşı da koruma sağlar. Kimyasal sıçrama gözlüğü ise gözler ile birlikte göz yuvası göz çevresindeki yüz bölgesini tam anlamı ile kaplar. Yüze sıkı bir şekilde oturan göz koruma ekipmanı sıçramaya karşı koruma sağlar.

Göz Ve Yüz Koruması Test Standartları

Covıd-19 koruyucu ekipman test laboratuvarı tarafından testleri yapılan tüm ekipmanlar genel olarak Amerikan ulusal standartlar enstitüsü olan ANSI standartlarına uygun şekilde olmalıdır. Yüz ve göz korumasında ekipmanlara yapılan testler şunlardır;

- Bulutlu ve sisli havalarda koruma (ISO 12312)
- Işık geçirgenliği (EN 167 / ANSI Z87.1)
- Işık kırılma güçlüğü (EN 167)
- Küçük partiküller nedeniyle yüzey hasarı (EN 168)
- Geçirgenlik (UV - Vis - IR) (ISO 12311)
- Kırılma güçleri (ANSI Z87.1)
- Işık yayılımı (EN 167)
- Işık geçirgenliği ile polarize filtreler (maksimum / minimum) (ISO 12311)

Koruyucu Ekipmanlar

Hastalar ile sürekli temasta olan ya da onların bakım ve tedavisini üstlenen sağlık çalışanları yüksek riskli gruplar arasında ilk sırada yer almaktadır. Yüksek riski en az indirmek, bulaşı önlemek ve toplum sağlığını korumak için önlemler alınır. Koruyucu ekipmanlar havadaki kontaminantları savunmasına önleyen, yüzü ve gözleri koruyan maskeler olan solunum ekipmanlarıdır. Virüsün geçişini önlemek için kullanılan bir bulaş riskini azaltan eldivenler, kıyafetlerin kontaminasyonu önleyen cildi kan ve vücut sıvılarından koruyan tek kullanımlık önlükler, koruyucu kıyafet ile botlardan oluşmaktadır.

COVID-19 Koruyucu Ekipman Test Laboratuvarı - Resim : 1

Kabul Edilen Teknik Standartlar

Ortam ve karşılaşılan tehlikeli türüne göre sağlık çalışanlarının tüm prosedürü bilmesi gerekir, yaşanan salgın durumunda alınan önlemler sağlık personeli arasında bulaş riskini önemli ölçüde azaltır, alınması gereken önlemler konusunda prosedürü bilmeyen sağlık kadrosu nedeniyle virüsü önleme süreci kesintiye uğrar. Kişisel koruyucu ekipmanlar ile ilgili olan ulusal standartlar, EN standartları, Avrupa'daki standart otoritelerinin oluşturduğu komiteler tarafından kabul edilen teknik standartlardır.

Kişisel koruyucu ekipmanlar başta olmak üzere birçok farklı ürüne yönelik en düşük performans şartlarını metotlarını bu teknik standartlar belirler. Tüm seviyelerdeki kişisel koruyucu ekipmanların en önemli görevi öncelik ve sağlık çalışanları olmak üzere tüm toplumu zararlı her çekime partikülün solunum, sindirim ve devi yolu ile temasını engellemektir.

Dünya Sağlık Örgütünün Önerileri

Covid-19 küresel salgınında Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte Amerikan hastalıkları kontrol ve önleme merkezi türü bilinen virüse karşı korumaya yönelik ilave bilgi paylaştı. Paylaşılan bilgiye göre kontamine olan hastalar ve mücadele eden sağlık çalışanlarının kesinlikle N95, N99 ya da N100 gibi Hepa filtreli bir solunum korunması kullanılması gerektiğini ortaya konmaktadır.

Kontamine olan hastaların temasında bulunan sağlık personelinin hastanın elbisesinden, ağzından, saçından ya da cildinden havaya karışan bulaş riskinin artacağını düşünerek en az C seviye koruyucu kıyafet kullanılması önerilmektedir. Hasta ile temasta olan tüm personelin N95 standardında eldiven ve maske, bot veya kapalı iş ayakkabısı ile aynı kullanması da önerilmektedir.

https://www.laboratuar.com/

Etiketler advertorial