Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da

Bakan Çavuşoğlu, şehit haberi üzerine düğün törenindeki eğlence programını iptal eden çifti evlerinde ziyaret etti

ANTALYA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Özel Harekat polisi Coşkun Nazilli'nin Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olması üzerine düğün törenindeki eğlence programını iptal eden Sezgin ve Emine Olgun çiftini, Antalya'nın Alanya ilçesindeki evlerinde ziyaret etti.

Avsallar Mahallesi'nde yaşayan Olgun çiftini ziyarete eşi Hülya Çavuşoğlu ile giden Bakan Çavuşoğlu'nu, damadın dedesi Mehmet Olgun ve babaannesi Ümmü Olgun karşıladı.

Burada aile bireyleriyle bir süre sohbet eden Çavuşoğlu, çifti kutladı.

Çiftin hareketinden dolayı çok duygulandıklarını belirten Çavuşoğlu, ABD ziyaretinden dönüşte uçakta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar ile bu konuyu konuştuklarını aktardı. Çavuşoğlu, çifte Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ziyarete katılan bakanların selamlarını iletti.

Bakan Çavuşoğlu, çifte gümüş şekerlik eşi ise cumhuriyet altını hediye etti.

Sezgin Olgun, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, düğünlerinde Nazilli'nin şehadet haberi üzerine üzüntüye boğulduklarını söyledi.

Bunun üzerine eğlence programını iptal ettiklerini dile getiren Olgun, "İstiklal Marşı okuduk. Sonra da dua ederek düğünü sonlandırdık. Bugün de Allah razı olsun Bakanımız bizi onurlandırdı, gururlandırdı. Çok mutluyuz." dedi.

Emine Olgun ise Bakan Çavuşoğlu ve eşinin kendilerini ziyaret etmelerinden gurur duyduklarını ifade ederek, "Evime kadar geldiler, ziyaret ettiler. Ayaklarına sağlık. Bu durumda kim olsa gurur duyardı. Ben de gurur duyuyorum. Çok mutluyum." diye konuştu.