Dolar ve Euro'dan yeni rekor! Altın uçuşa geçti

Dolar ve Euro'dan yeni rekor! Altın uçuşa geçti
Güncelleme:

Orta doğudaki savaş her geçen dakika şiddetini arttırıp, İsrail'in her an kara harekatına geçecek olmasının piyasalardaki etkisi büyüyor. Dolar ve Euro'dan TL karşısında peş peşe rekorlar geldi. Altın fiyatları da hızlı yükseldi. İşte Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto paralarda son durum...

Orta doğuda kan akmaya devam ederken İsrail'in sivilleri hedef alan saldırıları hem gündeme hem de piyasalar bomba gibi düştü.

Küresel piyasalarda, dün gece Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırının ardından risk algısı güçlenirken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönem para politikalarına ilişkin fiyatlamalar da belirsizlikleri artırıyor.

Bölgede siyasi belirsizliği artırması ve İsrail'in her an bir kara harekatına başlayacak olması piyasalarda rekor üstüne rekorla fiyatlanıyor. Başta Dolar, Euro ve altın olmak üzere döviz hem de değerli metaller Türk Lirası karşısındaki zirve seyrini sürdürüyor. TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı sürüyor. Sabah saatlerinde 28.25190 seviyesini gören dolar/TL, tüm zamanların rekorunu yeniledi.

Gazze'deki hastane saldırısının ardından bölgede çatışmaların tırmanacağına yönelik korkular, güvenli liman altına olan talebi artırırken; ons altın, 1945 dolar ile çarşamba günü son 1,5 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Geçen cuma 1932 dolara yükselen altının ons fiyatı dün 1.920 doların altını görmüştü. Dün gece yaşanan acı olayların ardından ise 'güvenli liman' kabul edilen altına talep yeniden yükseldi. 

TL YIL BAŞINDAN BU YANA YÜZDE 33 DEĞER KAYBETTİ

Dolar/TL, Eylül başından bu yana devam eden günlük sınırlı yükselişini sürdürdü. Kur 28.32 seviyesine kadar yükselerek yeni tarihi zirvesini gördü. Bu verilere göre TL, dolar karşısında yıl başından beri yüzde 33.3 değer kaybetti. Kur üzerinde kamu kontrolünün gevşediği Haziran ayından bugüne TL'deki değer kaybı ise yüzde 26.1 seviyesinde.

 İşte piyasalarda son durum:

Dolar, Euro, Sterlin ve Japon Yeni


Güne 27,97 TL'den başlayan Dolar 28,01 TL'den, 
29,62 TL'den başlayan Euro 29,55 TL'den, 
34,09 TL'den başlayan Sterlin 34,06 TL'den, 
18,70 TL'den başlayan Japon Yeni ise 18,63 TL'den işlem görüyor.