Gündüz Öğrenci, Akşam Güvenlik Görevlisi

Gündüz Öğrenci, Akşam Güvenlik Görevlisi
Güncelleme:

BÜLENT Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Zonguldak Meslek Yüksekokulu'nda 6.5 yıldır güvenlik görevlisi olarak çalışan 38 yaşındaki Metin Kartal, aynı zamanda...

BÜLENT Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Zonguldak Meslek Yüksekokulu'nda 6.5 yıldır güvenlik görevlisi olarak çalışan 38 yaşındaki Metin Kartal, aynı zamanda Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü'nde eğitim görüyor. Kartal, gündüzleri öğrenci olduğu okulda akşamları güvenlik görevlisi olarak çalışıyor.

Evli ve 1 çocuk babası Metin Kartal, BEÜ Zonguldak Meslek Yüksekokulu'nda güvenlik görevlisi olarak çalışırken 3 yıl önce bir öğrencinin, "Sen üniversite okuyamazsın" demesi üzerine hırslanıp, üniversite sınavına girdi. Sınavda 296 puan alan Metin Kartal, görev yaptığı Yüksekokul bünyesindeki Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü'ne kayıt yaptırdı. Metin Kartal, yaklaşık 2 yıldır gündüzleri öğrenci olduğu okuldu akşamları ise güvenlik görevlisi olarak çalışıyor.

Metin Kartal, üniversite öğrencisi arkadaşının, "Sen üniversite okuyamazsın" demesi üzerine sınava girdiğini belirterek şöyle dedi:

"Okumanın yaşının olmadığını biliyordum ama arkadaşın, "Üniversiteyi kazanamazsın" sözleri üzerine okumaya karar verdim. Zamanında okumak istediğim bölümde okuma şansı yakaladım. Şu an 2'nci sınıftayım ve son dönemdeyim. Elimden geldiğince okulumu başarıyla sürdürüyorum. Akşam nöbetçi kalıyorum okulda. Sabah geliyorum. 18 saatim okulda geçiyor ama ben çok mutluyum. Öğrenci arkadaşlarım da bana çok yardımcı oluyor. Benim için çok müthiş bir deneyim oldu. Çevremi genişlettim, yeni insanlar tanıdım."

Aynı zamanda 21 yıldır bağlama çaldığını belirten Kartal, "Mezun olduktan sonra güvenlik görevlisi olarak çalışmaya devam edeceğim. İşimi seviyorum çünkü. Ama müzik üzerine televizyon programı yapmak da istiyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI