İmam Hatip öğrencilerine gasilhanede uygulamalı ölü yıkama dersi

İmam Hatip öğrencilerine gasilhanede uygulamalı ölü yıkama dersi
Güncelleme:

İmam hatip lisesi öğrencileri, “Mesleki uygulama çalışması” adı altında gasilhaneye götürüldü. Öğrenciler, hayatını kaybeden kişinin yıkanması esnasında “gözlemci” olarak odada bulundu

Anadolu imam hatip lisesi öğrencilerinin özgüvenlerini pekiştirmek amacıyla uygulanan mesleki uygulama programları kapsamında dikkat çeken bir etkinliğe imza atıldı.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı, “Mesleki Uygulama Programı Usul ve Esasları”nda yer almamasına karşın İstanbul Kazım Karabekir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, 500 Evler Mezarlık Müdürlüğü’ne bağlı gasilhaneye götürüldü.

Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre gönüllü olan son sınıf öğrencilerinin katıldığı ölü yıkama etkinliği, okulun internet sitesinden, “Gönüllü öğrencilerimizle mevta yakınlarından izin alarak yıkanma esnasında gözlemci olarak mevtanın yanında bulunduk” ifadeleriyle duyuruldu.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı, “Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Mesleki Uygulama Programı Usul ve Esasları”na göre, “İmamlık, müezzinlik, vaizlik” ve “Kuran kursu öğreticiliği” alanlarında yapılan mesleki eğitim programlarında bulunmamasına karşın öğrencilere ölü yıkama izlettirildi. İstanbul Gaziosmanpaşa’da bulunan Kazım Karabekir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 30 öğrenci, “Mesleki tatbikat” gerekçesiyle gasilhaneye taşındı. Okul yönetimi, ölü yıkanma esnasında gözlemci olarak odada bulunan “gönüllü” öğrencilerin, “Çok etkili bir deneyim” yaşadığını savundu.

OKULDA HAVLUDAN MAKETLE EĞİTİM

Kazım Karabekir Anadolu İmam Hatip Lisesi 12’nci sınıf öğrencilerinin tümünün katıldığı programda da hayatını kaybeden kişinin nasıl yıkanıp kefenleneceği gösterildi. Teneşir üzerinde havludan yapılan maketle öğrencilere hayatını kaybeden kişinin nasıl yıkanacağı anlatıldı. Etkinliğin fotoğrafları okulun internet sitesinden şu ifadelerle paylaşıldı:

“Müslümanların birbirlerine karşı son görevlerinin cenazeyi yıkama ve defin işlemi olduğunu bunu da en güzel şekilde yapmanın çok önemli olduğunu yaşayarak görmüş olduk. Ve yıkanıp kefenlendikten sonra son bekleme salonuna alınan tabutlar üzerindeki yeşil örtüleriyle son bir kez dirileri uyarıyorlar, ‘Her nefis ölümü tadıcıdır. Sonra ancak bize döndürüleceksiniz.”

 

Birgün