En ucuz bedelli için rekor katılım bekleniyor

En ucuz bedelli için rekor katılım bekleniyor
Güncelleme:

Yaş sınırının 25 ve ücretin 15 bin lira olacağı açıklanan bedelli askerlik yasa teklifi TBMM'den geçerse, yaklaşık 5 milyon kişi askerlik hizmetini bedelli olarak yapabilecek.

Bedelli askerlik yasa teklifi netleşti. Yaş sınırının 25 ve ücretin 15 bin lira olacağı yasa teklifi TBMM 'den geçerse, yaklaşık 5 milyon kişi askerlik hizmetini bedelli olarak yapabilecek. Açıklanan rakam hem TL hem de Döviz bazında son 20 yılın en ucuz tutarı olmasıyla öne çıkıyor. Bedellide tutarın düşük ve yararlanacak kişi sayısının da fazla olması, rekor bir gelir elde edilmesini sağlayabilir.

 Milyonların uzun zamandır beklediği ve 24 Haziran seçimleri öncesinde de hükümetin vaatleri arasına giren bedelli askerlikte sona gelindi. Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, torba yasaya eklenen ve yaş sınırının 25, ücretin de 15 bin Türk Lirası olması öngörülen,gün sayısı belirsiz olan ancak 25 ya da 28 gün olması üzerinde durulan bedelli yasası TBMM 'de onanırsa, devletin kasasına milyarlarca lira girecek.