Erdoğan isim vermedi ama herkesin aklına FETÖ geldi

Erdoğan isim vermedi ama herkesin aklına FETÖ geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrasya Tüneli'nin açılışında yaptığı konuşmada Rusya Büyükelçisi Karlov'a düzenlenen suikast ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Tüneli'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin iki kıtayı birbirine bağlayan nadide bir ülke olduğunu söyledi. Erdoğan, "Hamdolsun iki kıtayı birbirine bağlayan böyle nadide bir ülkenin, aynı zamanda bir şehrin mensuplarıyız. Bu şehir gerçekten uğruna birçok şeyler feda edilebilecek bir şehir. Onun için biz bu şehre aşığız. (Avrasya Tüneli) Temelini Asya yakasında atmıştık, Rabbime hamd olsun açılışı Avrupa yakasında yapıyoruz. Bu ne mutluluk" dedi.

"Ülkemize milletimize Avrupa ve Asya Hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum"

Konuşmasında dün akşam hain saldırı sonucu sırtından vurularak hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün akşam ki kalleş Rusya'nın temsilcisi olan bir yerde bize emanet olan bir insanı sırtından vurdu. Sırtından vurmak kalleşlerin adetidir. İşte bunu yaptılar. Dün akşam ki tabi bedelini anında ödedi ama bağlantıları hepsi ayrı ayrı inceleniyor. Zaten bağlantılar çıkmaya başladı" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan satırlar ise şöyle oldu:

RUS BÜYÜKELÇİ İLE BİR HAFTA ÖNCE BİRLİKTEYDİK

*Kardeşlerim açılışını yaptığımız Avrasya Tüneli'nin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum.. Hamdolsun iki kıtayı birbirine bağlayan böyle nadide bir ülkenin bir şehrin mensuplarıyız. Bu şehrin uğruna bir çok şeyler feda edilebilecek bir şehir. Onun için bu şehre aşığız. Bu projenin hayata geçmesini sağlayan tüm kurumlarımızın, şirketleri tebrik ediyorum. Rabbime hamdolsun... Sözlerimin hemen başında dün akşam alçakça bir saldırıda hayatını kaybeden Rus büyükelçi için üzüntülerimi dile getirmek istiyorum. Bir hafta önce birlikteydik. Bazı değerlendirmeler yaptık. Sıcak ve sempatik bir insandı. Dün akşam uğradığı suikast girişimi üzüntü vericiydi. Lanetliyorum, Devlet Başkanı Sayın Putin'in şahsında tüm Rus halkına ve Karlov'un ailesine baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Dün akşam Putin'i arayarak şahsım ve milletim adına elemimi ilettim. Bu kalleş saldırının provokasyon olduğu konusunda hem fikiriz. Olay tüm yöneriyle araştırılacak.

"TERÖRÜN BİZİ ESİR ETMESİNE İZİN VERMEDİK"

* Terörün bizi esir etmesine izin vermedik. 100 bin araç dışarıdaki hava şartlarından etkilenmeden bu eseri rahatlıkla kullanacaktır. Tünelin inşasını ve işletmesini yüklenen firmalar projenin finansmanını kendileri sağladı. 24 yıl boyunca hazineye yılda 180 milyon gelir getirecek projenin gelirleri bu süre sonunda tamamen devlete geçecektir. İlk etapta sabah 07.00 akşam 21.00 arasında hizmet verecek tünel 30 Ocak itibariyle 7 gün 24 saat hizmet verecek. Avrasya Tüneli ile dünya çapındaki eser zincirimize bir yenisini daha eklemiş olduk. Sonra Kanal İstanbul.. Bu da dünyadaki ilklerden biri olacak. Dünyadaki bu yarışta biz varız. Kanal İstanbul ve Çanakkale Köprüsü projelerimizi hayata geçirme hazırlıkları içindeyiz. Önümüzdeki yıl içinde de Kanal İstanbul ile ilgili temel atmış olacağız. Yeni havalimanımızı da 26 Şubat 2018'de açılışını yapıyoruz. Hızlı tren, liman, baraj.. tüm çalışmalar devam ediyor.

"İSTEDİĞİNİZ KADAR TERÖR ESTİRİN..."

* İstediğiniz kadar terör estirin, alçakları biraraya getirin, bu milleti bölemeyeceksiniz, parçalayamayacaksınız. Türküyle, Kürdüyle... velhasıl 80 milyon bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Sizin şu birliğiniz var ya işte onları çıldırtan bu.. 80 milyon biz tek milletiz, iki tek bayrak, bayrağımızın rengi belli, şehidimizn kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi... Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Sizler bu inançta olduğunuz sürece Allah'ın izniyle bu millet işte o terörist alçaklara karşı boyun eğmeyecektir. Bunu Çanakkale'de gösterdi, 15 Temmuz'da gösterdi.. Sizler tankların üzerine yürüdünüz...

BİZE EMANET OLANI SIRTINDAN VURDU

* İşte dün akşam ki gibi alçak gibi alçaklar savunmasız insanlara saldırdılar, o namussuzlarda helikopterle vurmaya kalktılar. Dün akşam ki kalleşte Rusya'nın temsilcisi olan bir yerde bize emanet olan bir insanı sırtından vurdu. Sırtından vurmak kalleşlerin adetidir. İşte bunu yaptılar. Dün akşam ki tabi bedelini anında ödedi ama bağlantıları hepsi ayrı ayrı inceleniyor. Zaten bağlantılar çıkmaya başladı. Türkiye'nin en büyük ekonomilerden biri olması durumunda ne olacağını biliyorlar.

AYAĞIMIZA PRANGA VURMAYA ÇALIŞANLARA MESAJIM...

* Terör örgütleri üzerinden ayağımıza pranga vurmaya çalışanlara mesajım şu: Türkiye hem terörle mücadele edecek hem de taviz vermeden hedeflerine ulaşacaktır. Bu vatanda operasyon asla... Eskiden dağda terör estiren eşkıyalar şimdi şehirlere indi. Güvenlik güçlerimiz teröristlere nefes aldırmayınca en alçak biçimde suikastler devreye sokuldu. FETÖ ihanet gecesinde de sokaklardaki insanlarımız hedef alınmıştı. Türkiye'nin canını terör örgütleriyle, terör eylemleriyle yakarak bu ülkeyi ve bu milleti dize getirebileceklerini sanıyorlar. Tam tersine; bu saldırılar bizim inancımızı ve azmimizi daha da biliyor. Türk milletini bir asır sonra yeniden 'Ya istiklal ya ölüm' noktasına getirenler, yaptıkları yanlışı çok yakında anlayacaklardır.

AVRASYA TÜNELİ'NİN GEÇİŞ ÜCRETİ YILBAŞINA KADAR 15 TL

* Kardeşlerim yılbaşına kadar buranın ücreti 15 TL olsun. Sayın Başbakan yanlış yapmıyoruz değil mi? Yılbaşına kadar 15 liradan ve TL olarak o güne kadar bu geçişler yapılacak ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığındaki Şehit ve Gazilerimiz için oluşturulan hesaba aktarılacak. Dün akşam Ankara'da cereyan eden saldırıda hayatını kaybeden Karlov'a rahmet diliyorum. Sayın Putin'in şahsında Rus halkına baş sağlığı diliyorum. Bu arada Suriye ve Irak'ta kararlılığımız devam edecek. Orayı kaderlerine terk etmeyeceğiz, Oraki mücadeleye yönelik Dışişleri Bakanımız bugün Moskova'daki görüşmeleri yürütüyor.

Asrın projesi Avrasya Tüneli'nin açılış kurdelesi Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in duasının ardından kesildi.

Erdoğan isim vermedi ama herkesin aklına FETÖ geldi - Resim : 1