Erdoğan'ın eleştirdiği Boğaziçi Üniversitesi'nden dikkat çeken tweet

Erdoğan'ın eleştirdiği Boğaziçi Üniversitesi'nden dikkat çeken tweet
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne yönelik eleştirilerinin ardından Rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan, bu sabah dikkat çeken bir paylaşım daha yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversiteliler Derneği’nin (BURA) 14. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Erdoğan'ın üniversiteyi eleştirmesi damgasını vurdu. Boğaziçi Üniversitesi için ''Bu üniversitemiz açıkçası biraz zayıf kalmıştır." diyen Erdoğan şöyle devam etti: Bu ülke ve bu milletin değerlerine yaslanamadığı için küresel bir marka haline gelme çabalarında hedeflerine tam manasıyla ulaşamamıştır. Çok seslilikle, kendi ülkesine ve milletine yabancılık arasındaki çizgi doğru çizilmeden bunu başaramayız. Dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim görmekle yerli ve milli duruş sahibi olmak asla birbirinin zıttı değildir."

Erdoğan'dan Boğaziçi Üniversitesi için çarpıcı sözlerErdoğan'dan Boğaziçi Üniversitesi için çarpıcı sözler

REKTÖRDEN SIRALAMA TWEET’İ

Erdoğan'ın, eleştirisinin ardından Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan'dan akşam saatlerinde dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Prof. Dr. Mehmed Özkan dün akşam Twitter’dan 2018 US News & World Report’a göre Türkiye üniversiteleri sıralamasını paylaştı.

Prof. Özkan’ın paylaştığı tweet’e göre Boğaziçi Üniversitesi dünyada 190’ıncı, Türkiye’deki üniversiteler arasında ise birinci sırada yer alıyor.

Erdoğan'ın eleştirdiği Boğaziçi Üniversitesi'nden dikkat çeken tweet - Resim : 2

BU SABAH YENİ TWEET

Özkan, sosyal medya hesabından bu sabah bir paylaşım daha yaptı. Özkan, "14. BURA genel kurulu vesilesiyle Sayın Cumhurbaşkanımıza üniversitemizin başarılarını sunma fırsatı bulduk" diye yazdı. 

Erdoğan'ın eleştirdiği Boğaziçi Üniversitesi'nden dikkat çeken tweet - Resim : 3

Seçiniz...