Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den laiklik uyarısı

Güncelleme:

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 2022 Yılı Yılın Atatürkçüsü ödül töreninde konuşan 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer laiklik mesajı verdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD), 2022 Yılı “Yılın Atatürkçüsü” ödüllerini; “basın” dalında Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun’a, “kültür-sanat” dalında sanatçı Pınar Ayhan’a, “uluslararası ilişkiler” dalında diplomat ve siyasetçi Onur Öymen’e, “eğitim ve bilim” dalında ise tarihçi-yazar Sinan Meydan’a verdi. 

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ödülleri verirken laiklik mesajı verdi.

ADD’nin düzenlediği Prof. Dr. Muammer Aksoy’u Anma ve 2022 Yılı “Yılın Atatürkçüsü” ödül töreni, bugün Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapıldı. 30’uncu Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında düzenlenen törende 33 yıl önce katledilen ADD kurucularından Prof. Dr. Muammer Aksoy anıldı. Ödüller sahiplerine verilmeden önce yapılan gösterimde Aksoy’un yaşam öyküsü anlatıldı.

Ödüller dört ayrı alanda verildi. “Basın” dalında Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun, “kültür-sanat” dalında sanatçı Pınar Ayhan, “uluslararası ilişkiler” dalında diplomat ve siyasetçi Onur Öymen, “eğitim ve bilim” dalında ise tarihçi ve yazar Sinan Meydan ödüle değer görüldü.

Ödül takdiminden önce ödül sahiplerinin kısa yaşam öyküleri gösterildi.

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, ödülleri sahiplerine verdi. Sezer, Coşkun ve Ayhan’a; Toker ise Öymen ve Meydan’a ödüllerini takdim etti.

Ahmet Necdet Sezer, “Yüce Atatürk’ün gösterdiği bilim ve akıl yolunda yürümeye, Anayasamızda belirtilen cumhuriyetimizin, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak yaşamaya devam edeceğini söyleyerek değerli konuklara ödüllerini hepimiz adına takdim ediyorum” dedi.

ANKA