Eylül ayında 40 bin öğretmen ataması yapılacak

Eylül ayında 40 bin öğretmen ataması yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı resmî eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere 'ilk atama' yoluyla 40 bin kadrolu öğretmen ataması yapılacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı resmî eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere 'ilk atama' yoluyla 40 bin kadrolu öğretmen ataması yapılacağını duyurdu.

        Yazılı açıkla ile yapılan duyuruda, 2012–2 Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Kılavuzu ile Bakanlığın http://www.meb.gov.tr adresinden kamuoyunun bilgilendirileceği ifade edildi.

        Başvuruların, 03–09 Eylül 2012 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacağı kaydedilen açıklamaya göre, atamalar 10 Eylül 2012 tarihinde bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek. Atanan öğretmenler, 11 Eylül 2012 tarihinden itibaren göreve başlayacak. Adaylar, tebligatı takiben MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nce 12 - 16 Eylül 2012 tarihleri arasında uyum eğitimine alınacak.

        Mezuniyetleri itibarıyla, sınıf öğretmenliği alanından başka alanlara geçmek isteyenler başta olmak üzere il genelinde ihtiyaç duyulan alanlara alan değişikliği yapılacak. Buna ilişkin 2012 Yılı Alan Değişikliği Kılavuzu, Bakanlığın http://www.meb.gov.tr adresinde kamuoyuna duyurulacak. Başvurular, 10–13 Eylül 2012 tarihleri arasında alınacak, atamalar 14 Eylül 2012 tarihinde yapılacak. Atananlar, yeni görevlerine 17 Eylül 2012 tarihinden itibaren başlayacak.

        10 Mart 2012 tarihinde yapılan Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerini Seçme Sınavı'nda başarılı olanların atamaları, önümüzdeki aylarda yapılacak olan eğitim kurumlarının norm güncelleme işlemleri tamamlandıktan sonra gerçekleştirilecek. Buna ilişkin Kılavuz, Bakanlığın http://www.meb.gov.tr adresinden kamuoyuna duyurulacak.

        Eş durumu atamalarında, eşlerden herhangi birinin ataması norm açığı bulunmaması nedeniyle yapılamamış ise atanan eşin ilişik kesmemiş olması kaydıyla bir dilekçe ile başvurması ve il millî eğitim müdürlüğünce Bakanlığa bildirilmesi durumunda iptal işlemi gerçekleştirilecek.

        Zorunlu yer değiştirmeye tabi olan kamu personelinin öğretmen olan eşlerinin, 2012 yılı yaz dönemi özür durumuna bağlı yer değiştirmeler kapsamında ataması yapılamayanların durumu Bakanlığımızca değerlendirilmekte olup konuya ilişkin çalışmalar kamuoyu ile ayrıca paylaşılacak.
CİHAN