Futbolda dolandırıcılık soruşturmasında 216 yıl hapis

Futbolda dolandırıcılık soruşturmasında 216 yıl hapis
Güncelleme:

Spor dünyasından ünlü isimlerinde aralarında bulundu 18 mağdurun dolandırılmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada savcılık tarafından istenen ceza belli oldu. Zanlı bankacı hakkında "Özel Belgede Sahtecilik" ve "Nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 216 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, futbol dünyasından tanınmış isimlerin olduğu 18 mağdurun dolandırılmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında savcılık bankacı S.E. ve 6 şüpheli hakkında kararını verdi.

Galatasaraylı eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ile Buse Terim, Buse Terim'in eşi Volkan Bahçekapılı, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak'ın kardeşi Emrah Çolak gibi 18 isim şikayetçi olarak yer alırken, hazırlanan iddianamede bankacı S.E.'ın 66 yıldan 216 yıl, diğer şüpheliler için ise 4 yıl 6 aydan 97 yıl 6 aya kadar hapisleri istendi.

Şikayetçi B.Ç.'in Levent Büyükdere Caddesi Şubesi müdürü olarak çalışan şüpheli S.E.'ın 31 Mart 2023 tarihinde kişisel güven ilişkisine dayanarak 2 milyon dolar parayı değerlendirmesi amacıyla elden alarak 3 Nisan 2023 tarihinde 3 milyon dolar iade edeceğini bildirdiğini, bunun karşılığında da müşteriye yazılı bir evrak verdiğini ancak şube müdürüne ulaşmaya çalışsa da ulaşamadığını, bu durumu bankaya da bildirdiği, banka tarafından araştırma yapılıp S.E.'a ulaşılmaya çalışıldığı, ancak ulaşılamadığı, bu nedenlerden dolayı S.E.'ın hakkında suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

ÖNCESİNDE ŞÜPHELİLER HAKKINDA TAKİPSİZLİK VERİLMİŞTİ

S.E. ile bankanın bazı yöneticilerinin de arasında bulunduğu 11 şüpheli hakkında ise bankacılık zimmet suçundan yazılı başvuru şartının Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) gerçekleşmediği belirtilerek takipsizlik kararı verilmişti.

 

DHA