Gülen'in son talimatları ortaya çıktı

Gülen'in son talimatları ortaya çıktı

İstanbul’da FETÖ yapılanmasının, ‘abi ve ablalara’ bilgi sızdıran kadın personele “Başınızı açın ve namaz kılmayın” emri verdiği ortaya çıktı.

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, önceki hafta Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında, Çağlayan, Büyükçekmece, Bakırköy ve Anadolu Adliyesi'ne operasyon düzenledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla düzenlenen operasyonda, çok sayıda, katip, mübaşir ve büro görevlisi gözaltına alındı. Şüpheliler son 1 ay içerisinde, farklı tarihlerde adliyeye gönderilirken, önceki gün de 21 şüpheli sevk edildi. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi çalışanı 21 şüpheliden 16'sı tutuklanırken, 5 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

18 KİŞİ BYLOCK KULLANIYORMUŞ

Haklarında FETÖ üyesi olmak iddiasıyla işlem yapılan şüphelilerden 18'inin telefonlarından ByLock isimli program çıktığı öğrenildi. Gizli bir görüşme programı olan ByLock şifreleri MİT tarafından kırılarak örgüt yapılanması ve görüşmeler deşifre edilmişti. Şüphelilerin polis sorgusunda, örgütün işe soktuğu şüphelileri, adliyede çalışmaya başladıktan sonra da takip ettikleri ortaya çıktı. Örgütün, eleman olarak devşirilen kişilere, adliyeye sokmak için önce klavye dersi vermeye başladığı öğrenildi. Daha sonra, sınavda sorulacak metinleri alan FETÖ yapılanmasının bunları adliyeye yerleştirecekleri kişilere verdikleri de belirlendi. Bununla da yetinmeyen örgütün, sınav sorularını çalarak sınava gireceklere verdikleri belirlendi.

GİZLİ BAZI DOSYALARI SIZDIRDILAR

Soruşturmada, örgütün işe yerleştirilen şüphelilerden maaşlarının yüzde 10'unu da himmet olarak aldıkları tespit edildi. Adliye çalışanlarının, gizili bazı dosyaları örgütün “abi” ve “abla”larına sızdırdıkları ve FETÖ/PDY operasyonları hakkında önceden bilgi verdikleri belirlendi. FETÖ'cü abi ve ablalarının verdikleri talimatlar arasında en dikkat çekenin ise, namaz ve örtünmekle ilgili olduğu öğrenildi. Örgütün; adliye ayağındaki çalışan. kadın FETÖ üyelerine “başınızı açın, dikkat çekmemek için özen gösterin” dediği öğrenildi. Erkek ve kadın personele, “adliyede ve çalıştığınız süreçte namaz kılmayın” emri verildiği de belirlendi.

Sözcü

Etiketler namaz talimat fetö