IŞİD'e operasyonun planı hazır

IŞİD'e operasyonun planı hazır

Musul'da bir yetkili IŞİD'e düzenlenecek olan kara harekatının planlarının hazır olduğunu söyledi.

Musul İl Meclisi Güvenlik ve Savunma Komisyonu Başkanı  Muhammed İbrahim el-Beyati, terör örgütü IŞİD'in elindeki kentin geri alınması  için askeri planın hazır olduğunu bildirdi. 

Beyati, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "IŞİD'in kontrol ettiği  Musul kentinin geri alınması için hazırlıklar gece-gündüz aralıksız devam ediyor.  Muhtemel askeri harekatın planı şimdiden hazır. Bu önemli operasyonun başarılı  olması halinde Irak ve bölgenin birçok sorunu çözülecek" ifadelerini kullandı.
 
 Söz konusu planın sekiz kısma ayrıldığını ve operasyonun kademeli  şekilde ilerleyeceğini belirten Beyati şu bilgileri verdi:

"Öngörüme göre operasyona yaklaşık 50 bin asker katılacak. Irak  ordusuna bağlı iki tugay, Peşmerge güçleri, anti terör timleri, Musul düştükten  sonra kenti terk eden 7 bin polis ve bazı gönüllü savaşçılar yer alacak."

IŞİD'in Irak'ın Salahaddin ve Enbar illerinde ağır darbeler alarak  elinde tuttuğu bölgelerden çekilmek zorunda kaldığını aktaran Beyati, "Peşmerge  güçlerinin Kürdistan bölgesi sınırlarında güçlü bir savunma yapması, örgütün üst  düzey sorumlularının Suriye'ye kaçmasına yol açtı. Kent içerisinde şu anda  yaklaşık 5 bin militanın olduğunu tahmin ediyorum" dedi.
 
Beyati, Musul'la ilgili askeri planın yanında operasyonun ardından  kentin temel ihtiyaçlarının karşılanması ve kenti terk edenlerin dönüşünü  sağlamak için yerel ve idari sorumluların da sivil bir planı olduğunu kaydetti.