IŞİD’den Türkiye’ye tehdit: ''Aklınızı başınıza alın''

IŞİD’den Türkiye’ye tehdit: ''Aklınızı başınıza alın''

İstanbul’da bayram namazı kılan IŞİD’den Türkiye’ye tehdit: ‘Aklınızı başınıza alın’

Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) yakınlığıyla bilinen bazı yayın organlarının çağrısıyla geçen sene olduğu gibi bu yıl da İstanbul’da toplu bayram namazı kılındı. Cihat çağrısı tekrarlanan ‘bayramlaşma etkinliğinde‘, Türkiye’ye ‘Aklınızı başınıza alın‘ uyarısı yapıldı.

IŞİD sempatizanları geçen yıl olduğu gibi bu bayramda da İstanbul Ömerli’deki piknik alanında toplu namaz kıldı. IŞİD’in Türkiye’deki önemli isimlerinden olduğu öne sürülen ‘Ebu Hanzala‘ kod adlı Halis Bayancuk, namazı kıldırdıktan sonra bir de konuşma yaptı.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı etkinlikte, cihat ve şeriat çağrısı yapan Bayancuk, Fethullah Gülen Cemaati’ne ve hükümete yüklendi. Cemaatin 10 sene boyunca kendilerine zulmettiğini belirten Bayuncuk, “Bizim omzumuza basıp yükselenler şimdi hapiste ağlıyorlar” dedi.

Cemaatle birlikte hükümeti de sert bir dille eleştiren Bayuncuk, “Bize zulmetmeye devam ederseniz Allah, sizin bize yaptığınızı başkasının eliyle size yapacaktır. Müslümanların evlerini sabah 5’te basarsanız, mahremiyetini çiğnerseniz, sizi Allah’a şikayet ederiz. Aklınızı başınıza alın” dedi.

"SİLAHLARIMIZ, BOMBALARIMIZ, EYLEM PLANLARIMIZ YOK"

“Sizi kendisiyle korkutacağımız silahlarımız, bombalarımız, eylem planlarımız yok” diyen Bayuncuk, “Ama sizi kendisiyle korkutacağımız Allah var” ifadelerini kullandı.

Kaosdan, kavgadan, gürültüden yana olmadıklarını iddia eden Hali Bayuncuk, kimseyi silah zoruyla davet etmediklerini, kimsenin düşüncelerini başlarına silah dayayarak değiştirmeye çalışmadıklarını savundu.

Bayuncuk, Türkiye’de IŞİD yapılanmasına yönelik operasyonları kastederek son 10 yılda ‘paralel‘cilerin kendileri hakkında açtığı dosyaları yeniden gündeme getiren hükümetin ‘aynı yanlışa‘ düştüğünü, ancak kimseden korkularının olmadığını söyledi.

BOSNA'DA IŞİD ÜSSÜ İDDİASI

İngiliz Sunday Mirror’ın iddiasına göre; geniş ormanlarla çevrili Osve köyünde şimdiye dek 12 terörist eğitim aldı ve savaşmak için Suriye’ye gitti. Bu köyden çok sayıda insanın Suriye’ye gittiğini ve hâlâ gitmekte olduğunu söyleyen terör uzmanı Dzevaz Galijasevic, “Bazı mülkler için seçilen yer, görülmeden kimsenin ulaşmasının mümkün olmadığı bir tepede. Orada terör tehdidi olduğu çok açık. Çok büyük bir tehlike” diye konuştu. Güvenlik güçleri ise buranın Batı’ya yönelik saldırılarda üs olarak kullanabileceğini düşünüyor.

ORMANLIK ALANDAN SİLAH SESLERİ GELİYOR

Patrick Hill ve Ed Wight imzalı haberde, Osve köyünün GPS ile bulunamadığı ve sadece sarp yollardan araçla ulaşılabildiği belirtildi. Köyden arazi alanlar arasında, 1990’larda Bosna’dan kaçıp Avustralya’ya yerleşen IŞİD destekçisi Harun Mehicevic ile Jasin Rizvic, Osman Kekic ve İzet Hadzic’in de olduğu tahmin ediliyor. Adının gizli kalması kaydıyla İngiliz gazetecilere konuşan bir köylü, düzenli olarak ormanlık alandan silah sesleri duyduklarını söyledi.

Haberde, Bosna’nın Suriye’den gelip Türkiye üzerinden Yunanistan’a, oradan da Makedonya ve Sırbistan’a geçen radikal dinciler için uygun bir yer olduğu belirtiliyor. Öte yandan, 1990’larda yaşanan savaş nedeniyle Bosna’da silah ve başkaca teçhizat temin etmenin, diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha kolay olduğu da öne sürüldü.