İstanbul'da "Tablo Kaçakçılığı" Operasyonu

İstanbul'da "Tablo Kaçakçılığı" Operasyonu

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, yaklaşık 5 milyon dolar değerinde olduğu belirtilen Fransız ressam Lazar Binenbaum'a ait 4 tablo ele geçirildi

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da düzenlenen operasyonda, Fransız ressam Lazar Binenbaum'a ait toplam 5 milyon dolar değerindeki 4 tablo ele geçirildi.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2. Dünya Savaşı sırasında Moskova'dan kaçırılan ve son olarak İstanbul'a getirilen, Fransız ressam Binenbaum'un 1937'de yaptığı ve 65x85, 50x60, 45x60 ve 45x65 santimetre ebatlarındaki 4 tablonun kaçakçılar tarafından satılmak istendiğini belirledi.

Tablolar için yaklaşık 5 milyon dolar isteyen şüphelilerle bir ay önce alıcı gibi irtibata geçen polis, bu kişilerle Fatih'teki bir restoranda görüştü. Tabloyu yanında getirmeyen kaçakçılarla pazarlık yapan sivil polisler, indirim istedikleri kişilerle aynı ilçede bir kez daha bir araya geldi. Şüphelilerle son olarak önceki gün irtibata geçen ekipler, teslimat için TEM Otoyolu Gaziosmanpaşa mevkisinde buluşmak üzere anlaştı.

Tablolarla buluşma yerine gelen M.M.S, kimliklerini açıklayan polislerce gözaltına alınırken, 4 esere de el konuldu.

Polis ekipleri, tabloları satmaya çalışan diğer şüphelilerin de yakalanması için çalışma başlattı.

Üniversitede yapılan incelemelerde tabloların orijinal olduğunun tespit edildiği belirtildi.