İstanbul'da kimyasal koku alarmı ! Sabotaj mı var ?

Güncelleme:

İstanbul'un Tuzla ilçesinde kaynağı belirlenemeyen kimyasal koku paniğe neden oldu. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, ''Sabotaj ihtimali olabilir. Soruşturma başlatıldı'' dedi.

Tuzla İçmeler Mahallesi'nde yoğun olmak üzere, ilçe genelinde sebebi bilinmeyen ağır bir koku alan vatandaşlar, ilgili kurumlara ihbarda bulundu. Durumun bildirilmesi üzerine mahalleye gelen AKOM, İGDAŞ, itfaiye, polis ve zabıta ekiplerince inceleme başlatıldı. 

Tuzla'daki ağır koku üzerine ekiplerin bölgede yaptığı ölçümlerde sağlığı tehdit edecek bir bulgu tespit edilmedi.

"EVİMİ TERK ETMEK ZORUNDA KALDIM"

Mahalle sakinlerinden İsmet İlhanlı, koku nedeniyle evini terk etmek zorunda kaldığını anlatarak şunları söyledi: 'Biz gaz diye şikayette bulunduk. İGDAŞ'tan geldiler, rögorlardan çıkan koku diye. Evimi terk etmek zorunda kaldım. Sabah 05.00'ten beri bu koku var. Zannedersem rögora bir şey atmışlar diye düşünüyorum. "

BELEDİYE BAŞKANI: SABOTAJ İHTİMALİ VAR

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, CNN Türk canlı yayınında şunları söyledi:
''Bugünkü bu hadise çok ilginç bir hadise. Emniyet yetkilileriyle, valilikle, AFAD yetkilileriyle görüştük. Çok ilginç, rögar kapağının açılıp herhangi bir yerde; Moda'da da Üsküdar'da da olabilecek rögar kapağının açılıp dökülen madde olduğu düşünülüyor. Maddenin ne olduğuna dair araştırma yapılıyor. Araştırılıyor ve şu ana kadar üç kişi devlet hastanesiyle başhekimimizle görüştük, ayakta tedavi ile görüştük.
İşin müsebbipleri aranıyor. Mahalleyi bile kapsamadığı için, bir vidanjör ve kimyasal döküm olmadığını; lokal bir hadise olduğunu ve özellikle de birilerinin bir sabotaj gibi olabileceği şüphesi bile uyanabiliyor insanın kafasında.''

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Tuzla'daki kokuya ilişkin olarak, "Çevreyi kasten kirletme" suçundan soruşturma başlatıldı. 
 

Seçiniz...