Kar yağışı sonrası; İstanbul için en ''tehlikeli'' gün, bugün

Kar yağışı sonrası; İstanbul için en ''tehlikeli'' gün, bugün
Güncelleme:

İswtanbul'da geçen hafta Perşembe gününden düne kadar aralıksız süren kar yağışı sonrasında bugün hayat normale dönerken, hem Meteoroloji hem de uzmanlar şoförlere ve vatandaşlara dikkatli olunması yönünde hatırlatmada bulundu.

Son dakika: İstanbul son 30 yılın en soğuk ve kar yağışlı günlerini geride bıraktı. 4 gündür etkili olan kar yağışı için İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada "Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün son verilerine göre İstanbul’da turuncu alarm kalktı. 14 Mart Pazartesi (bugün) il geneli 00.00-09.00 az bulutlu ve açık; 09.00-12.00 arasu parçalı bulutlu geçecek" ifadelerine yer verdi.

 

Soğuk ve karlı havayı geride bırakan İstanbul'da şimdi de don ve buzlanma tehlikesi başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde buzlanma ve don olaylarının beklendiğini belirtti. Okulların açılmasıyla birlikte trafikte yoğun bir gün beklenirken, sürücülerin dikkatli olması gerektiği hatırlatıldı.

Ayrıca Vali Yerlikaya, motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin bugün saat 10.00'dan itibaren trafiğe çıkmalarına izin verileceğini duyurmuştu.