Karpuzkaldıran Nizamiyesindeki Yazının Kaldırılmasına Tepki

Karpuzkaldıran Nizamiyesindeki Yazının Kaldırılmasına Tepki

ANTALYA'daki Karpuzkaldıran Özel Eğitim Merkez Komutanlığı Nizamiyesi'nde bulunan Atatürk'e ithafen "Ne senden vazgeçeriz, ne senin eserinden" yazılı...

ANTALYA'daki Karpuzkaldıran Özel Eğitim Merkez Komutanlığı Nizamiyesi'nde bulunan Atatürk'e ithafen "Ne senden vazgeçeriz, ne senin eserinden" yazılı panonun kaldırılması tepki topladı. Nizamiyenin sezon öncesinde tadilata girdiğini belirten askeri yetkililer, panonun da bu sebeple kaldırıldığını, yerine Atatürk'e ait bir söz konulacağını söyledi.

Antalya'nın Muratpaşa İlçesi Lara bölgesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının yaz tatillerini geçirdiği Karpuzkaldıran Özel Eğitim Merkez Komutanlığı, nizamiye bölgesinde sezon öncesinde tadilat ve genişletme çalışması başlattı. Bu kapsamda askeri kampın ana girişindeki tabelalar söküldü, güvenlik kulübesi, nöbet kulübeleri ve peyzaj düzenlemesi yenilenmeye başlandı.

Nizamiye girişinde yer alan köpükten yapılmış ay-yıldızlı Türkiye haritası üzerindeki Atatürk maskının altında, 'Ne senden vazgeçeriz, ne senin eserinden' yazılı pano da tadilat kapsamında kaldırıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Atatürk'e ithafen yer alan bu sözünün yer aldığı panonun kaldırılması eleştirildi. Tadilattan habersiz olan bazı emekli askerler, uygulamaya tepki gösterdi.

Nizamiyenin yaz sezonu öncesinde tadilata girdiğini ve genişletme çalışması başlatıldığını belirten askeri yetkililer ise panonun da bu sebeple kaldırıldığını bildirdi. Türk haritası şeklindeki panonun köpükten yapıldığını ve çalışmalar sırasında kaldırılmak için söküldüğünde dağıldığını belirten yetkililer, tadilat sonunda yerine Atatürk'e ithafen yine bir söz konulacağını bildirdi. İnşaat çalışmaları süren nizamiye, 15 Mayıs'a kadar tamamlanmaya alışılıyor.

MÇ(SU/İD)