Kitap Toplama Kampanyası

Kitap Toplama Kampanyası

Amasya Üniversitesi Eğitim Gönüllüleri Kulübü üyesi öğrenciler, geçen yıl Amasya Üniversitesi’nden mezun olup Muş’a atanan öğretmen arkadaşlarının kitap çağrısına destek olmak için kitap toplamaya başladılar.

- Amasya Üniversitesi Eğitim Gönüllüleri Kulübü üyesi öğrenciler, geçen yıl Amasya Üniversitesi’nden mezun olup Muş’a atanan öğretmen arkadaşlarının kitap çağrısına destek olmak için kitap toplamaya başladılar.

Amasya Eğitim Fakültesi sınıf öğretmenliği bölümünden geçen yıl mezun olup, Muş’un Bulanık ilçesindeki 125. Yıl İlköğretim Okulu’na atanan Ahmet Karaahmet’in bir süre önce başlattıkları kitap toplama kampanyasından haberdar olmasının ardından kendileriyle irtibata geçtiğini belirten Amasya Üniversitesi Eğitim Gönüllüleri Kulübü Başkanı Yavuz Selim Elmas, “Gittiğimiz bazı okullarda öğrencilerin kitaba ihtiyaçları olduğunu gördük. Ayrıca çocuk yuvasından da kitap talebi olmuştu. Bir şeyler yapabiliriz diye düşündük ve ‘Kitap İçin El Ele’ adlı kitap toplama kampanyası başlattık. Üniversitedeki fakülte ve yüksekokullarda stantlar açtık. Bu arada kampanyamızı duyan okulumuz mezunlarından Ahmet’in çağrısına da sessiz kalamazdık. Nisan ayının ikinci haftasına kadar kitap toplamayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Öğretim üyelerinden Dr. Resul Çekin’in de kendilerine destek olduğunu vurgulayan Elmas, “Ayrıca Amasya’nın Hamamözü ilçesindeki Hamit Kaplan İlköğretim Okulu için ve ihtiyacını öğrendiğimiz diğer birkaç köy okuluna kitap temin etmeyi planlıyoruz. Harçlıklarımızla kitap almaya gayret ediyoruz. Yeterli değil, bunun için kurumsal ve bireysel desteğe ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.