MEB de Gülşen için harekete geçti

MEB de Gülşen için harekete geçti
Güncelleme:

MEB, bir imam hatip mezunu ile ilgili "İmam hatipte okumuş, sapıklığı oradan geliyor" sözlerinin ardından hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen hakkında hukuki süreç başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), şarkıcı Gülşen'in bir imam hatip mezunu ile ilgili sözleri gerekçesiyle hukuki süreç başlattı.

Konuya ilişkin Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "Bir şarkıcının, konserinde imam hatip liselerimizi itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz. Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez. Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır" denildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Gülşen’in verdiği konser sırasında bir imam hatip mezunu ile ilgili sarf ettiği, "İmam hatipte okumuş, sapıklığı oradan geliyor" sözleri üzerine soruşturma başlatmış, Gülşen'in kolluk görevlilerince mevcutlu bir şekilde Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır edilmesi talimatı vermişti.

Gülşen, ifadeleri nedeniyle iktidar sözcüleri tarafından da 'nefret suçu' işlemekle suçlanmıştı. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamalarla Gülşen’i hedef almıştı.

NE OLMUŞTU?

Kıyafetleri üzerinden gerici çevrelerce sık sık hedef alınan şarkıcı Gülşen, nisan ayında verdiği bir konserde sarf ettiği sözlerin sosyal medyaya düşmesinin ardından yeniden gündem olmuştu.

Görüntülerde Gülşen’in bir kişi hakkında, “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” dediği duyuluyor.