Mesob Ve Finasbank, Kredi Protokolü İmzaladı

Mesob Ve Finasbank, Kredi Protokolü İmzaladı

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) ve Finasbank, yeni işyeri açmış girişimci esnafa kefil ve teminat gösterilmeden kredi sağlanması amacıyla protokol imzaladı.

- Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) ve Finasbank, yeni işyeri açmış girişimci esnafa kefil ve teminat gösterilmeden kredi sağlanması amacıyla protokol imzaladı.

MESOB ile “işbirliği” protokolü imzalayan Finansbank, protokol çerçevesinde oda üyelerine teminat destekli kredi imkanı sunmaya başlayacak. MESOB Toplantı Salonu'nda gerçekleşen imza törenine, MESOB Başkanı Hasan Geriter, Finansbank Manisa Şube Müdürü Meriç Urgay, Finansbank İşletme Seyment Bölge Müdürü Bahtiyar Çalışkan, Birliğin Genel Sekreteri Önder Savcı katıldı.

Bankalar ile imzalanan protokoller ile finansal sıkıntı yaşayan esnafa nefes aldırmaya gayret gösterdiklerini söyleyen MESOB Başkanı Hasan Giriter “Esnafımızın en büyük sıkıntılarından bir tanesi kredi taleplerinde kefaletti, kefildi gibi durumlarda karşı karşıya kalmasıydı. Bankalar birliği dışında bazı bankalarımızdan kredi çekme isteğinde bulunduğumuzda maalesef sıkıntılar doğmaktaydı. Değerli Finasbank’ın başta şube müdürü olmak üzere hazırlamış oldukları bir kredi konusunu bizlere sundular.Konunun özü Finansbank’ın kendi imkanlarıyla AB yatırımı altındaki bir destekle esnaf ve sanatkarımıza kredisinin daha kolay bir şekilde verilmesini sunmaktır. Yani Finasbank ‘Girişimci Paketi’ adı altında iişyerini açalı 6 ay olmuş esnafa kefil ve teminat göstermeden 52 bin TL’ye kadar kredi imkanı sağlamaktadır. Ben sizlerin huzurunda değerli müdürüme teşekkürlerimi sunuyorum” dedi

Finansbank Manisa Şube Müdürü Meriç Urgay, imzalanan protokolün sağladığı avantajlar hakkında bilgi vererek, “Başka bankalar yeni iş yeri kurmuş esnafa bir yılını doldurmadan ve teminat ile kefil istemeden kredi imkanı sağlamıyor. Ancak bankamız ‘Girişimci Paket’ adı altında iş yerini açalı 6 ay olmuş girişimci esnafımıza, 52 bin TL’ye kadar ister 3 ay geri ödememiz, aylık yüzde 1,18 ile 1,38 TL’ye kadar 5 yıl vadeyle kredi imkanı sağlıyoruz. Ayrıca ne bir kefil, ne de bir teminat istiyoruz. Çünkü Avrupa Yatırım Fonlu bir kredi olduğu için girişimci esnafımızın teminata gereği yok’’ diye konuştu. Urgay ayrıca, makine ve ekipman alımı yapacak olan esnafa da 250 bin TL’ye kadar kredi imkanı sağlayabileceklerini söyledi.