Milli Savunma Bakanı Fikri Işık açıkladı: Piyade Suriye'ye girecek mi ?

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık açıkladı: Piyade Suriye'ye girecek mi ?

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TSK'nın piyade birlikleriyle Suriye'ye girip girmeyeceği konusundaki tartışmalara yanıt verdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TSK'nın piyade birlikleriyle Suriye'ye girip girmeyeceği konusundaki tartışmalara yanıt verdi.

Işık, şu anda Türkiye'nin piyade gücüyle Suriye'ye yönelik bir planlama içerisinde olmadığını, Özgür Suriye Ordusu birliklerine ise verilen hava ve kara desteğinin süreceğini açıkladı.

Bugün basında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin piyade gücüyle Suriye'ye gireceğine yönelik haberler yayınlanmıştı. Tüm gündem bir anda bu habere odaklanırken ilk resmi açıklama Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan geldi.

Işık Türkiye'nin piyade gücüyle bir kara harekatı planı olmadığını ve kara ve hava kuvvetlerimizin desteklediği ÖSO askerlerinin operasyonlarda başarılı olduğunu vurguladı. Işık ayrıca "gerekirse Türkiye'nin piyade gücünü kullanabileceğini" ancak mevcut durumda böyle bir planlamanın olmadığını belirtti.

İşte Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın açıklamaları:

"Türkiye'nin kendi piyadeleri yerine Özgür Suriye Ordusu'yla bu harekatı yürütmek şu anda bizim planlamamız. Kendi piyademizle bu harekata katılmayı düşünmüyoruz.

İnsanlar kendi topraklarını savunmada Türkiye'nin desteğini önemli görüyorlar. Biz de bu desteği onlara veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Arzumuz, ÖSO'nun kendi topraklarını DAEŞ'ten temizlemesi, yabancı unsurlardan özellikle YPG'den de temizlemesi. Herkes kendi bölgesinde yaşasın.

Suriyeli Araplara ait toprakların DAEŞ ve YPG tarafından işgaline Türkiye olumlu bakmaz, müsamaha göstermez. ÖSO'ya gereken her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Ama kendi piyademizle bu harekata katılma gibi bir planımız yok."