Mustafa Koç yasa boğdu.. Siyasetçi ve ünlülerden mesajlar

Mustafa Koç yasa boğdu.. Siyasetçi ve ünlülerden mesajlar

Siyaset ve sanat dünyası, İşadamı Mustafa Koç'un hayatını kaybetmesi nedeniyle mesaj yayınladılar.

Kemal Kılıçdaroğlu

"Kurucusu Vehbi Koç'un öncülüğünde Türkiye Cumhuriyeti'nin en başarılı sanayicilerinden biri olan, kısa sürede uluslararası saygınlığa kavuşan Koç Ailesi, ekonomik kalkınmamızın kilometre taşlarındandır" diyen Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Vehbi Koç'un vasiyetinde dile getirdiği "Bir ağaç dikmek ve bir eser yazmak" vurgusu da Türkiye Cumhuriyeti'ne duyduğu derin sevginin ifadesi olarak Koç Ailesi'nin tüm faaliyetlerinde vücut bulmuştur. Koç Ailesi, sadece ekonomik kalkınmamızdaki öncü rolüyle değil, sosyal ve kültürel kalkınmamıza yaptığı eşsiz katkılarla da Türkiye Cumhuriyeti tarihinde özel bir yer kazanmıştır. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Koç, bu seçkin sanayi kuruluşunun ve Koç Ailesi'nin önemli bir mensubu olarak dedesi Vehbi Koç'la başlayan, babası Rahmi Koç'la süren ve kardeşleriyle devam eden başarı hikâyesinin en önemli kahramanlarından biriydi. Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine her zaman bağlı yaşayan Sayın Mustafa Koç, ailesinin eğitim, sağlık ve kültür alanlarında kurucusu olduğu kurumlar, desteklediği projeler yoluyla Türkiye'nin gelişmesine destek olmayı, ülkemize fayda sağlamayı öncelikli görevlerinden biri kabul etti. Sayın Koç'un vefatıyla sadece Türkiye'nin en önemli sanayicilerinden birini kaybetmiş olmadık, aynı zamanda Koç Ailesi'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişiminde üstlendiği rol düşünüldüğünde ailenin üçüncü kuşak üyesi olarak bir tarihi de kaybettik. Bu duygularla Sayın Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, başta Koç Ailesi olmak üzere tüm Koç Holding çalışanlarına, sevenlerine ve Türkiye sanayici ve işadamlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

Abdullah Gül

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Ülkemizin değerli işadamlarından Mustafa Koç'un ani vefatını büyük üzüntüyle öğrendim" derken Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Mustafa Koç'un vefatı Türk iş dünyası için büyük kayıptır" dedi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "İş dünyamızın duayeni, başarılı, enerjik ve üretken bir evladımızı, Mustafa Koç'u kaybettik; Üzüntülüyüz" dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Twıtter hesabından işadamı Mustafa Koç'un hayatını kaybetmesi nedeniyle yayınladığı mesajında, "Ülkemizin değerli işadamlarından Mustafa Koç'un ani vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, başta eşi ve çocukları olmak üzere Koç ailesine, Koç Holding çalışanlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum" dedi.

Yalçın Akdoğan

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Mustafa Koç'un vefatı Türk iş dünyası için büyük kayıptır. Kendisine Allah'tan rahmet, Koç ailesine başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

Mehmet Şimşek

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "İş dünyamızın duayeni, başarılı, enerjik ve üretken bir evladımızı, Mustafa Koç'u kaybettik; Üzüntülüyüz, ailesine sabır diliyorum" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yön.Kur.Bşk. Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.

Devlet Bahçeli

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İşadamı Mustafa Vehbi Koç'un vefatı nedeniyle ailesine gönderdiği taziye mesajında, "Türk iş dünyasının önemli isimlerinden evladınız sayın Mustafa Vehbi Koç'un ani ve elim bir şekilde vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma yüce Allah'tan rahmet, başta şahsınız olmak üzere tüm kederli aile fertlerine baş sağlığı diliyorum" dedi.

John Bass

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Twıtter hesabından yayınladığı mesajında, "Mustafa Koç'un hayatını kaybettiğini öğrenmenin üzüntüsü içindeyim. Türkiye ve dünyanın her yerinden dostları için büyük kayıp" dedi.

ÜNLÜLER NE DEDİ ?

Esra Oflaz Güvenkaya

Çok üzgünüz çok. Kelimeler yetersiz. Çok erken ölüm .Takdir Allah'ın. Değerli insan, büyük kayıp. Geçişin kolay, rahmet olsun. Tüm ailenin başı sağolsun. Sabırlar dileriz. Tüm kalbimizle... 

Leyla Alaton

Çocukluk arkadaşımdı. Ne kadar acı. Nurlar içinde yatsın.

Arzu Sabancı

Her zaman yüzü gülen, etrafa pozitif enerji veren biriydi... Allah eşine çocuklarına, annesine, babasına tüm ailesine sabır versin ,mekanı cennet olsun

Ender Alkoçlar

Tanıdığım iyi insan, iyi baba, vatansever iş adamı. Çok erken oldu. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Nilüfer Yumlu

Mustafa Koç'u genç yaşta kaybettik. Koç ailesinin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Hayatta her şey boş.

Burak Sağyaşar

Mustafa Koç...
Türkiye için çok büyük bir değeri kaybettik. Hepimizin başı sağolsun.
Ailesine ve tüm sevenlerine Allah sabırlar versin...

Pınar Altuğ

Çok üzgünüm, mekanı cennet olsun. Ailesine sabırlar diliyorum.

Demet Akalın

İnanılmaz üzgünüm. Koç ailesinin başı sağolsun.

Fazıl Say

Koç ailesine üzüntümü iletmek isterim. Başınız sağ olsun. . Nur içinde yatsın.

Atilla Özdemiroğlu

Bir zamanlar gökleri paylaştığım hep çocuk kalmayı becermiş dostumu kaybettim. Onu çok özleyeceğiz. Koç ailesi ve sevenlerinin başı sağolsun

Ceyhun Yılmaz

Mustafa Koç vefat etti. Başta ailesi tüm memlekete baş sağlığı dilerim. Güzel bir insan ölünce, bir kütüphane yanar. 

Atilla Taş

Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, Koç ailesine baş sağlığı dilerim. Şu bir gerçek ki, her şeyin başı sağlık, gerisi laf-ı güzaf, gerisi hikaye!

Can Yılmaz

Kalp krizi geçiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç hayatını kaybetmiş. Allah rahmet eylesin...

Hamdi Alkan

Mustafa Koç vefat etti.. Koç ailesinin,tüm sevenlerinin, iş dünyasının,başı sağolsun..Mekanı cennet olsun..

Fettah Can

Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet ailesi ve sevenlerine sabır dilerim.

Semiha Yankı

Çok güzel bir insanı kaybettik. Mustafa Koç... Allah rahmet eylesin, çok üzgünüm...

Mehmet Aslan

Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet dilerim. Tüm sevenlerinin, çalışanlarının, ailesinin başı sağ olsun...

Ali Aksöz

Mustafa Koç vefat etmiş... Tüm aileye, sevenlerine baş sağlığı ve sabır diliyorum.